Marrom Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Jak w temacie. Tekst niestety po angielsku. Przydał by się ochotnik który streścił by ten temat z CPUK. http://www.cpukforum.com/forum/index.php?s...=31887&st=0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Pozniej moze przetlumacze ale na co komu taka uprawa jak mozna normalnie? Czy moze wtedy szybciej rosnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Dla mnie to troche bez sensu ... jeszcze pompke ładować do tego ... To tak samo można posadzić w mchu, z resztą już ktoś na tym forum tak robił i podobno przyrosty były większe niż w normalnym podłożu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Uprawa hydroponiczna to specyficzna uprawa. Link traktuję jako ciekawostkę. W takiej uprawie przyrosty powinny być większe pod warunkiem, że dobierze się odpowiedni zestaw mikro i makroelementów do uprawy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Zlookalem kolejne strony i jednak roslina roznie bardzo szybko. Akurat taka pompke(napowietrzacz do akwa) mam w domu i moglbym sie w to pobawic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Potwierdzam rosnie szybciej wiecej bedzie w ksiazce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Jakiej ksiazce? Ma ktos jakis poradnik jak to zrobic? Najlepiej by byl PL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 (edytowane) Hoduję parę nieowadożernych roślin hydroponicznie i efekty są rewelacyjne. Odpadają wszelkie problemy z gniciem torfu, ziemiórkami itp. Najtrudniej jest zaraz po przesadzeniu roślin to wypełniacza, wiele mi padło Mam wrażenie, że owadożery lepiej w torfowcu posadzić, to w sumie też prawie jak hydroponika EDIT: Nie powinno się stosować przeźroczystych pojemników (tak jak ten na zdjęciach), bo to sprzyja rozwojowi glonów. Edytowane 17 Października 2009 przez Hubu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Bylbym bardzo wdzieczny gdys napisal poradnik o tym typie uprawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebenzo30 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 A jak to jest z hodowlą w wacie szklanej, bo tez taka widziałem wszystkie minerały były zawarte w wodzie i to też była uprawa hydroponiczna. Zajmuje sie akwarystyka 9 lat więc mam sprzęt wiec też dołaczam sie do prośby przetłumaczenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Bubu moglbys dokladnie opisac co i jak? Bo chcialbym tez zaczac tak hodowac jak efekty takie rewelacyjne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi