ogor89 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Witam. Dzisiaj poszedłem do OBI. Mieli owadożery. Pomyślałem, że po zajęciach sobie coś kupię. Jak poszedłem po kilku godzinach trafiłem na świeżą dostawę. Oprócz umęczonych muchołapek i rosiczek były nowe okazy, również kilka kapturnic. Wybrałem sobie rosiczkę, której jeszcze nie obcięto pętu kwiatowego. W akademiku okazało się, że nie mam dwóch roślinek, ale trzy. Jedna jest schowana pomiędzy dwoma więkzsymi. Przyniosłem ją osłoniętą workiem foliowym i teraz część listków zaczęła się zwijać. Teraz seria pytań: Czy coś, co dorwałem to jest alicja? Czy tą rosiczkę się zimuje (spotkałem różne zdania)? Wolałbym jej zostawić pęd kwiatowy, ale biorąc pod uwagę to, że roślinka jest z OBI czy nie będzie lepiej pęd obciąć? Zdjęcia: http://picasaweb.google.com/lh/sredir?unam...&feat=email Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo57 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 (edytowane) Drosera aliciae ne trzeba zimować nie musisz obcinać pędu Edytowane 21 Października 2009 przez mateo57 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Tak to aliciae,tej rosiczki nie musisz zimować ja swojej nie zimuję, i pęd możesz zostawić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogor89 Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Dzięki. Mam jeszcze kilka pytań. Jaka to może być odmiana? Kiedy mogę się spodziewać kwitnienia? Czy dać rosiczkom pyłek pszczeli? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabik1 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 drosera aliciae nie ma odmiany, odmiana taka jak nazwa, pęd młody więc musisz poczekać około 5 dni nawet do tygodnia, nie dawaj żadnego pyłku pszczelego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 http://www.owadozery.pl/drosera-aliciae-a552.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi