Marrom Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Komentować nie będę bo trzeba to zobaczyć... http://www.cpukforum.com/forum/index.php?s...c=33884&hl= i pozostałe: http://www.cpukforum.com/forum/index.php?showtopic=33883 http://www.cpukforum.com/forum/index.php?showtopic=33885 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 (edytowane) Komentować nie będę bo trzeba to zobaczyć... Jakie to wszystko wielkie... prędzej ja będę potrzebował takiej tyczki do podpierania niż moje dzbanki I to wręcz trzeba skomentować: niektórym się w... głowach poprzewracało i po prostu mają za dobrze Ja też tak chcę Edytowane 12 Listopada 2009 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Bylem w Kew Garden rok temu i przyznam robia te roslinki wrazenie szkoda ze mialem zbyt malo czasu na ich podziwnianie lecz owadozerki te z 2 linka zobaczylem te dzbanki i inne owadozery z 1 i 3 linka niewiem gdzie sie podzialy lecz ich nie zobaczylem albo nie bylo ich jeszcze wcale. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Ilość roślin oszałamiająca Tylko jedno mnie zdziwiło że N. rajah jest trudny jakoś nie pasuje to do naszych opini Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Hm, ja bym się jednak upierał, ze N. rajah jest trudny, ale niekoniecznie o trudność hodowli tego gatunku jako takiego może chodzić. Gdzieś czytałem, że konkretny klon rozpowszechniony wśród hodowców został uzyskany poprzez TC, jednak posiada on pewne wady, a materiał genetyczny przeznaczony do powszechnej uprawy nie został należycie dobrany/sprawdzony (nie wiem jak to nazwać). Dlatego wiele osób ma problemy z hodowlą N. rajah, a dokładnie ze wzrostem. Roślina rośnie znacznie gorzej u osób, które posiadają ten właśnie klon z TC, niż rośliny uzyskane z nasion z natury. Abstra[beeep]ąc od zdecydowanie korzystniejszych warunków klimatycznych na Sri Lance, Rob Cantley hoduje takie właśnie N. rajah (pozyskane z natury, a nie TC) jako rośliny ogrodowe w przydomowym ogródku i rosną tam wyśmienicie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 No chcialbym dostac n. rajah z nasionka ale moj pochcodzi na pewno z TC bo jest od czplants i naprawde dobrze sobie radzi ale ma ta wade ze sie sybko dzieli na kolejne stozki wzrostu co mi sie nie podoba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Coś niesamowitego Co do Rajah , u mnie tak samo jak u Maklerwa , no ale u Tomiego już nie bardzo rośnie . Coś w tym jest ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Super A 1 fotka 1 link(on the door) to co to jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Wydaje się że jakiś wzór na szkle , dokładniej dzbanek N. Bicalcarata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 W życiu tyle roślinek nie wadziłem w jednym miejscu . Trzeba będzie kiedyś tam się udać i zobaczyć to wszystko na własne oczy .... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi