Skocz do zawartości

TO sie nazywa plantacja...

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnik do odpowiedzi

Komentować nie będę bo trzeba to zobaczyć...

Jakie to wszystko wielkie... prędzej ja będę potrzebował takiej tyczki do podpierania niż moje dzbanki :D

I to wręcz trzeba skomentować: niektórym się w... głowach poprzewracało i po prostu mają za dobrze :) Ja też tak chcę :)

Edytowane przez hddk
Odnośnik do odpowiedzi

Bylem w Kew Garden rok temu i przyznam robia te roslinki wrazenie szkoda ze mialem zbyt malo czasu na ich podziwnianie lecz owadozerki te z 2 linka zobaczylem

te dzbanki i inne owadozery z 1 i 3 linka niewiem gdzie sie podzialy lecz ich nie zobaczylem albo nie bylo ich jeszcze wcale.

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, ja bym się jednak upierał, ze N. rajah jest trudny, ale niekoniecznie o trudność hodowli tego gatunku jako takiego może chodzić. Gdzieś czytałem, że konkretny klon rozpowszechniony wśród hodowców został uzyskany poprzez TC, jednak posiada on pewne wady, a materiał genetyczny przeznaczony do powszechnej uprawy nie został należycie dobrany/sprawdzony (nie wiem jak to nazwać). Dlatego wiele osób ma problemy z hodowlą N. rajah, a dokładnie ze wzrostem. Roślina rośnie znacznie gorzej u osób, które posiadają ten właśnie klon z TC, niż rośliny uzyskane z nasion z natury. Abstra[beeep]ąc od zdecydowanie korzystniejszych warunków klimatycznych na Sri Lance, Rob Cantley hoduje takie właśnie N. rajah (pozyskane z natury, a nie TC) jako rośliny ogrodowe w przydomowym ogródku i rosną tam wyśmienicie.

Odnośnik do odpowiedzi

No chcialbym dostac n. rajah z nasionka :) ale moj pochcodzi na pewno z TC bo jest od czplants i naprawde dobrze sobie radzi ale ma ta wade ze sie sybko dzieli na kolejne stozki wzrostu co mi sie nie podoba.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.