Skocz do zawartości

oferta z niemieckiego forum

maklerw

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem gdzie to dać. Koleś na niemieckim forum chce sprzedać rośliny oto lista (namiary od Łukasz_nepenti)

Heliamphora:

H. elongata x ionasii 2-triebig 12,-

H. minor sehr groß, 5 triebig 30,-

H. nutans ?Giant? große Pflanze 20,-

H. nutans ?Tramen? 25,-

H. tatei Adulte Schläuche 40,-

Nepenthes:

N. aristolochoides D: 15cm BE 30,-

N. dubia H: 20cm BE 80,-

N. eymae H: 1,4m! AW 100,-

N. flava 2-triebig, H: 1,6m BE 180,-

N. glabrata H: 30cm BE 45,-

N. inermis H: 12cm D: 8cm kA 25,-

N. jaquelineae D: 16cm AW 70,-

N. lowii ?Trusmadi? D: 25cm AW 45,-

N. maxima H: 120cm BE 20,-

N. mikei D: 20cm, 3 Triebe kA 32,-

N. platychila H: 1,5m, fantastische

N. platychila Steckling v. Hochtrieb BE 40,-

N. ramispina H.: 70cm BE 30,-

N. sibuyanensis H: 30cm D: 24cm BE 25,-

N. talangensis H: 25cm D: 25cm kA 25,-

N. tentaculata H: 30cm BE 30,-

N. tenuis H: 1,5m! 2 Triebe kA nach Absprache

N. truncata H: 40cm D: 20cm BE 50,-

N. truncata H: 40cm D: 20cm Carow 50,-

N. veitchii D: 50cm BE 60,-

nach Absprache = do uzgodnienia

Myśle że jeśli zebrało by się kilka osób chętnych zszedłby jeszcze z ceny. Zerknijcie na wielkość tych roślin !

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny są bardzo dobre :drool:

Zgadza się :) dlatego jest to naprawde dobra oferta jeśli ktoś chętny to moge podać namiary e-mail do kolesia . Sam zastanawiam się nad helkami ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie sprzedaje dlatego właśnie, że za duże porosły.

A jesteście w stanie zidentyfikować tego forumowicza? Czy to ktoś uznany w świecie dzbaneczników? Albo chociaż można od niego wydusić fotki roślin?

No i przy takich wielkościach roślin to chyba w grę wchodzi tylko odbiór osobisty.

Swoją drogą muszę chyba zrewidować swoje plany wysokości vivarium - 2 metry ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie sprzedaje dlatego właśnie, że za duże porosły.

A jesteście w stanie zidentyfikować tego forumowicza? Czy to ktoś uznany w świecie dzbaneczników? Albo chociaż można od niego wydusić fotki roślin?

No i przy takich wielkościach roślin to chyba w grę wchodzi tylko odbiór osobisty.

Swoją drogą muszę chyba zrewidować swoje plany wysokości vivarium - 2 metry ;)

Namiary sa od Łukasz_nepenti zdjęcia też widziałem, co prawda samych dzbanków a nie całych roślin (prócz helek, ta akurat całe doniczki). Co do organizacji, to można brać samemu :) ja tylko przekazałem że jest coś takiego ale jeśli było by pare osób chętnych to mógłbym dalej poprowadzić rozmowe :( (po niemiecku)

Już część nieaktualna to link do jego aktualnej oferty http://carnivorousplants.de/VK_liste.pdf

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś ma troche czasu to może przetłumaczyć post z niemieckiego :D

Hallo!

Leider muss ich nach vielen Jahren unser vielgeliebtes Hobby aufgeben. Ein weiterer Umzug, sowie das Studium in einer anderen Stadt und die damit verbundene Abwesenheit ergo Interessenschwund etc. zwingen mich dazu.

Ich biete somit meine gesamte Sammlung, mit Technik, Terrarien usw zum Verkauf an. Bis Juni 2010 sollte alles verkauft sein, hoffentlich!

Viele Pflanzen pflege ich nun seit fast 5 Jahren, sind also dementsprechend groß und nicht für den Versand (natürlich erst bei frostfreiem Wetter) geeignet. Deshalb möchte ich diejenigen Interesennten bitten diese Pflanzen abzuholen.

Anbei die erste Version der Verkaufsliste, Reservierungen bitte nur machen, wenn ihr euch auch wirklich sicher seid! Preise sind natürlich auch verhandelbar!

Kontakt könnt ihr über EMAIL mit mir aufnehmen, ebenso sind viele der Pflanzen schon auf meiner Homepage http://carnivorousplants.de abgelichtet!

Ich hoffe alle Pflanzen und technischen Geräte verkaufen zu können, da ich es nur schwer übers Herz bringe, eine langjährig gepflegte Pflanze auf den Kompost zu werfen.

mit freundlichen Grüßen,

Maximilian Zeitler

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze nie jestem mistrzem w jezyku niemieckim to napisze w skrocie ze facet musi skonczyc z hodowla z powodu studiow w innym miescie i dlatego sprzedaje rosliny i caly sprzet. prosi o konkretne, pewne rezerwacje i jest to pierwsza wersja listy sprzedawanych roslin, ceny sa do negocjacji a kontakt przez email.

To tak bardzo w skrocie i moze niedokladnie ale moze pojawi sie na forum jeszcze ktos kto bedzie umial to porzadnie przetlumaczyc ;)

Odnośnik do odpowiedzi

To ja z kolei wkleję tłumaczenie mojego translatora (ja nie umiem prawie w ogóle po niemiecku). W sumie można zrozumieć o co chodzi :

Halo!

Muszę nadać niestety po wielu latach nasze ukochane dużo hobbi. Dalsza przeprowadzka, jak również studia w innym mieście i ona z tym połączona nieobecność ergo zanik interesu etc. zmuszą mnie do tego.

Oferuję więc mój cały zbiór, z techniką, terraria usw do sprzedaży. Do czerwca 2010 powinien był być sprzedany wszystkim, mamy nadzieję!

Pielęgnuję wiele roślin teraz od pość 5 latom, są więc stosownie do tego duży i nie dla wysyłki (naturalny dopiero przy bezmroźny pogodzie) nadawać się. Dlatego chciałbym prosić te Interesennten odebrać te rośliny.

Anbei pierwsza wersja listy sprzedaży, rezerwacje robią tylko, kiedy jesteście sobą także rzeczywiście pewnie! Ceny są naturalne także czysty handlować!

Możecie podnieść kontaktu nad EMAIL z mną, wiele roślin są rozjaśnić od tak samo już na mojej stronie głównej http://carnivorousplants.de!

Mam nadzieję sprzedać móc wszystkie rośliny i techniczne sprzęty, tu przynoszę to tylko ciężko nad sercem, rzucić długoletnią zadbaną roślinę na kompost.

z uprzejmymi pozdrowieniami,

Maksymilian Zeitler

Odnośnik do odpowiedzi

To ja bez translatora:

Niestety po kilku latach musze porzucić nasze ukochane hobby. Zmuszają mnie do tego daleka przeprowadzka, jak również studia w innym mieście i powiązana z tym nieobecność a więc zanik zainteresowania.

Do sprzedaży oferuję całą kolekcję z wyposażeniem, terrariami itd. Do czerwca 2010 wszystko powinno być sprzedane.

Wiele roślin uprawiam od prawie 5 lat i dą one odpowiednio do swego wieku duze i nie nadające siędo wysyłki (naturalnie dopiero przy pogodzie bez mrozu). Dlatego chciałbym prosić zainteresowanych o odbiór roślin.

Załączam pierwszą wersję listy. Proszę dokonywać rezerwacji tylko wtedy, gdy jesteście pewni. Ceny naturalnie do negocjacji.

Kontakt można ze mną nawiązać przez E-Mail, podobnie wiele z roślin jest prezentowane na mojej stronie: http://carnivorousplants.de

Mam nadzieję sprzedać wszystkie rośliny i sprzęt techniczny, ponieważ nie miałbym serca wyrzucać na kompost hodowaną od kilku lat roślinę.

Z pozdrowieniami

Aktualną listę macie tu: http://carnivorousplants.de/VK_liste.pdf Widać ze rośliny sięrozchodzą.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.