Wrazik Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Witam Mam jeden mały problem. Otóż kupiłem ostatnio do mojego terrarium belkę oświetleniową 2x39W przeznaczoną do akwariów. Są w niej już zamontowane świetlówki, jednak nie wiem, czy nadają się do roślin. Widnieje na nich jedynie napis HAILEA T5HO SUNSHINE, nie ma dokładnego określenia barwy światła. Proszę o rady - czy muszę je wymieniać? Na oko obstawiam, że barwa to coś około 865 - w porównaniu ze świetlówkami o barwie 6500K, te w belce świecą trochę bardziej niebieskim światłem, jednak różnica jest naprawdę minimalna. Z góry dziękuję Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Na oko nic nie określisz musisz podać wszystko co jest napisane na świetlówkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Tak jak wcześniej podałem: HAILEA T5HO 39W 849mm SUNSHINE Dużo mi to o barwie nie mówi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Wykup abonament na Google'a Strona producenta... http://www.hailea.com/e-hailea/product1/T5-T8.htm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Czyli raczej się nie nada - widmo niezbyt pasuje, co nie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Czyli raczej się nie nada - widmo niezbyt pasuje, co nie? Bywają lepsze ale rośliny powinny sobie jako tako radzić wymienić zawsze zdążysz, poczekaj i zobacz jak będa rosły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) OK, najwyżej dostawię gdzieś z boku świetlówkę o barwie 840. Dzięki za pomoc. Edytowane 19 Lutego 2010 przez Człowiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 OK, najwyżej dostawię gdzieś z boku świetlówkę o barwie 840. Dzięki za pomoc. 4000K to nie tak powinienneś szukać czegoś 0z końcówką 60-70 czyli odpowiednio 6000K do 7000K Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi