Skocz do zawartości

Rosiczki z Ameryki Płd. i inne

Tough

Rekomendowane odpowiedzi

Czy rosiczki takie jak: anglica {Hawaii}, villosa, ascendens, caporupestris, graomogolensis, montana, kaieteurensis i inne tego typu, to czy one dobrze się będą czuły w terrarium chłodzonym, w którym wilgotność będzie sięgała 100%? Proszę o opinie użytkowników, którzy mieli do czynienia z takimi roślinami. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Z własnych doświadczeń wiem, że w terra dobrze czuje się D. roraimae (mam ją z helkami, jednak trzeba jej zapewnić bardzo dużo światła - ja miałem do tej pory troszkę mało, przez co liście są niewybarwione i niezbyt rozwinięte). Jednak teraz, po zwiększeniu ilości świetlówek, zaczyna dochodzić do siebie.

Odnośnik do odpowiedzi

No roraimae, felix, intermedia tak, bo występują na Gran Sabanie, Roraimie, gdzie są podobne warunki jak w terrarium, ale pytam o rosiczki występujące trochę bardziej na południe np. Minas Gerais, Sao Paulo, tam panują trochę inne warunki.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.