przemek2061 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 PROSZĘ O POMOC W IDENTYFIKACJI Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Ja bym powiedział Pinguicula moctezumae x gracilis ale pewny nie jestem nich się wypowiedzą inni doświadczeni hodowcy . Edytowane 7 Grudnia 2010 przez owadożer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Moim zdaniem. Pinguicula 'Gigantea alba x moctezumae' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 Moim zdaniem. Pinguicula 'Gigantea alba x moctezumae' Może i by to pasowało ale ma na końcach liści różowe zakończenie nawet momentami wpada w lekko fioletowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Moja Pinguicula moctezumae x gracilis wygląda identycznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2010 Moja Pinguicula moctezumae x gracilis wygląda identycznie Faktycznie zobaczyłem większą ilość zdjęć i może pasować a jest różnica między moctezumae x gracilis i gracilis x moctezumae?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 P.moctezumae x gracilis osiąga większe rozmiary niż P. gracilis x moctezumae? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Mimo wszystko P. moctezumae x gracilis to nie ten rozmiar i kształt. Twój okaz wygląda identycznie do mojego P. 'Aphrodite' , którego zakupiłem na wystawie EEE w Gent, zarówno z kształtu i koloru kwiatów, jak i liści. Gdzie swojego kupiłeś ? Tutaj zdjęcia znalezione na internecie P. 'Aphrodite' - http://mysite.verizon.net/elgecko1989/PAphrodite.jpg . Mój latem ładnie się wybarwiał na różowo - fioletowy kolor , teraz zimą tworzy takie troche mniejsze liście, bardziej zielone ; ) Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek2061 Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 Mój też się tak wybarwia kupiłem od kogoś z forum jako niezidentyfikowany Mimo wszystko P. moctezumae x gracilis to nie ten rozmiar i kształt. Twój okaz wygląda identycznie do mojego P. 'Aphrodite' , którego zakupiłem na wystawie EEE w Gent, zarówno z kształtu i koloru kwiatów, jak i liści. Gdzie swojego kupiłeś ? Tutaj zdjęcia znalezione na internecie P. 'Aphrodite' - http://mysite.verizon.net/elgecko1989/PAphrodite.jpg . Mój latem ładnie się wybarwiał na różowo - fioletowy kolor , teraz zimą tworzy takie troche mniejsze liście, bardziej zielone ; ) Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi