Piter89 Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Witam, posadam kilka dzbaneczników ventrata, ostatno zaczeły się pojawiać na dolnej stronie liści rdzawo-czerwone plamy. Czym to może być spowodowane ?? Szkoda że ze zdjęcia mało co widać ale może ktoś mi ale może ktoś będzie wiedział o co chodzi. Proszę o pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter89 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Myslicie że to może być od świetlówek - 2x54 w T5 gro lux zawieszonych blisko nad ich głowami ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anorak98 Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Ja jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałam, ale znalazłam stronę (niestety nie bezpośrednio o roślinach owadożernych), może Ci coś pomoże http://poradnikogrodniczy.pl/chorobydoniczkowych.php ...i jak dasz radę, to dodaj wyraźniejsze zdjęcie. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Anorak98 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Kiedys jak dostalem mojego 1szego dzbanecznika tez kazda plamka sie przejmowalem ale uwierz mi ze nie ma co sie martwic takimi sporadycznymi skazami. Nie jest to na 99% cos groznego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter89 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Dzieki za odpowiedz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Na tym zdjęciu niewiele widać. Ciężko stwierdzić czy jest to uszkodzenie mechaniczne, jakiś szkodnik czy wirus. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi