znajomy Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Witam,dziś dostałem nową roślinkę Co o niej sądzicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Muchołówka. Zielona. Żyje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Witam,po obserwacji zauważyłem białe plamki na liściu,ale tylko ten ma te plamki. Co to może być? Odkąd go kupiłem cały czas zamknięta jest jedna pułapka!Czy to normalne?Albo jakieś robactwo go bierze! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Żadne robactwo. To najprawdopodobniej zacieki od fungicydu. Jeśli bardzo Ci przeszkadzają to zmyjesz je, spryskując roślinę zraszaczem, ale nie jest to konieczne. Ogólnie muchołówek zraszać nie trzeba. Co do pułapki - jasne, że normalne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Żadne robactwo. To najprawdopodobniej zacieki od fungicydu. Jeśli bardzo Ci przeszkadzają to zmyjesz je, spryskując roślinę zraszaczem, ale nie jest to konieczne. Ogólnie muchołówek zraszać nie trzeba. Co do pułapki - jasne, że normalne. na wiosne trzeba przesadzać do nowej ziemi? Mozna podlewać tą rosline wodą przefiltrowaną w bricie? Czy tylko destylowaną? Edytowane 27 Stycznia 2011 przez znajomy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Ja profilaktycznie zawsze przesadzam jeśli dostaje nową rośline w podłożu. Tak można podlewać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam,moja roślinka puszcza pęd! Co z tym zrobić,obciąć ją? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja bym obciął i wsadził w torf. Może się uda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bondzio Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Wypadałoby tez zadbać troche o tą roślinkę, bo widze, że na dole robi ci sie troche syfu Wywal te stare, czarne, zgniłe liscie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi