Skocz do zawartości

Przeprowadzki

Gość Gallson

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gallson

Witam

Za miesiąc planuję przeprowadzkę. Chciałbym zapytać czy da się jakoś złagodzić ten proces u dzbaneczników. Mam N.ventricose, N.sanguinea oraz N.ventrate. Dzbaneczniki caly czas sa na parapecie, bardzo dobrze dzbankują, nie mam z nimi zadnych problemow. Te dwa pierwsze kupiłem u Carnisany i odpuściły kilka dzbankow. N.ventrata jest z Obi i rosnie jak szalona, nie odpusciła zadnego dzbanka. Czy jesli beda mialy podobne warunki w nowym mieszkaniu nie odczują zadnej zmiany? Nie wiem na jak dlugo bedzie to przeprowadzka, czy nie bede musial szukac innego mieszkania. Nie chce pogorszyc stanu moich dzbanecznikow, nie chce tez sprzedawac dzbanecznikow, mam nadzieje ze nie jest to konieczne.

Dziekuje za pomoc, rady.

Odnośnik do odpowiedzi

zapewnij podobne lub lepsze warunki wówczas nie będziesz miał problemów z aklimatyzacją roślin :) rośliny nie myślą o nowym miejscu tylko reagują na różnice warunków w jakich są trzymane. Jeśli ci bardzo zalerzy to momożesz dodać na początek ztuczne oświetlnie by miały lepszew warunki.

Edytowane przez maklerw
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.