allgreen Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Witam mam takie pytanie wolę się upewnić a więc jakieś 4 tygodnie temu wysiałem świeże nasiona (z własnej hodowli) D. peltata Są one na poddaszu gdzie jest wysoka temperatura > 30'C (w ciągu dnia) i mimo iż nie skończyłem jeszcze stratyfikacji ciepłem (planowałem za 2 tygodnie wstawić do chłodnego pomieszczenia) to już kiełkują i widać pierwsze owadożerne liście. Czy skoro wykazują już kiełkowalność to zakończyć im stratyfikację czy jeszcze je potrzymać trochę w cieple? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Jeśli nasiona są świeże to D. peltata kiełkuje bez ciepłej stratyfikacji. Możesz je spokojnie zabrać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 Ok, wielkie dzięki Temat do zamknięcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi