Skocz do zawartości

Hobby

Tomason

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Temat pewnie był, ale dawno, więc będzie nowy.

Jakie macie hobby (oczywiście poza owadożerami)?

To ja tak:

• Biologia,
  • Terrarystyka - głównie teoretyczna, dopiero bo przeprowadzce będę mógł rozpocząć spełnianie marzeń ;)
  • Film, film dokumentalny, muzyka,
  • Ekologia - ale w prawdziwym znaczeniu - zależność pomiędzy określonymi gatunkami, a środowiskiem,
  • Turystyka - piesza, ale niestety ostatnio nie mogę - choroba stawów; a także zmotoryzowana :)
  • Resztę hobby wypiera szkoła -_-

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Tomason
Odnośnik do odpowiedzi

Moja lista :):

- bilard,

- perkusja,

- ogólnie muzyka, w tym kolekcjonowanie albumów CD,

- dart,

- degustacja dobrych piw (choć to ostatnio zapomniane hobby ze względu na fundusze ;))

- dawniej jeszcze fotografia (http://slodko-kwasny.co.cc/), ale obecnie poszła w odstawkę :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to:

-Fotografia (Ranga Amator amatorów ;P)

-Ekologia (wpływ człowieka na środowisko)

-Rośliny i zwierzęta

-Komputery

-Okazyjnie czytanie

-Historia drugiej wojny światowej- robiłem prezentację przed klasą na jej temat w zeszłym roku :)

-Kuchnia (głownie robienie ciast :) )

-Biologia

-Chemia

Edytowane przez Gekon
Odnośnik do odpowiedzi

Pytany poza forum, mogę wzbudzić zainteresowanie drapieżnymi roślinami, ale tutaj to nie przejdzie, więc co poza tym? Kino europejskie. Na to, co oglądam funkcjonują obrzydliwe i bufoniaste określenia typu; kino ambitne, niezależne, niszowe. Każde z tych określeń wymyślił pyszałek, problem w tym, że innych określeń nie ma. Od niedawna poezja śpiewana (od Kaczmarskiego do Stachury). Poza tym kontakt z możliwie jak najmniej zmienionymi przez człowieka miejscami, gdy tylko jest wolna chwila. Temat Bieszczad, poruszany tu czasem na shoutcie też chyba mogę uważać za swoje hobby bo poza przemierzaniem szlaków to także muzyka, powieści, poezja, historia, filmy, legendarne knajpy, więc gdzieś tam obecne od paru lat na co dzień.

Odnośnik do odpowiedzi

Biologia była kiedyś

Pierwsza miłość to lotnictwo, a największa życiowa to Formuła 1, no i związana z nią meteorologia (robię prognozy na GP dla jednej stronki), a tak co jeszcze... snooker, darts, ogólnie nauka astronomia.... ogólnie wiele rzeczy mnie interesuje.... ale w wymienionych wyżej czuję, że czasem mogę tez coś powiedzieć i czymś się podzielić a nie tylko chłonąć ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak czytam Wasze zainteresowania to wychodzi na to, że z każdym chyba miałbym jakieś wspólne tematy poza owadożerami :P a więc od 'największych' zaczynając:

• szeroko pojęta przyroda (głównie owadożery, kamienie, skamieniałości, minerały)
  • montaż nieliniowy i tworzenie efektów w filmach, kompozycja
  • astronomia - głównie astrofotografia, oglądanie nieba przez teleskop, lubię pisemka na ten temat
  • amatorska fotografia - lubię eksperymentować z aparatem, kocham makro
  • elektronika, informatyka - z tym jestem/będę związany zawodowo. I dobrze, bo lubię :]
  • od czasu do czasu machnę ciasto (Gekon mam nadzieję że powymieniamy się jakimiś sprawdzonymi przepisami ;) )
  • sezonowo narty i podróżowanie
Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o mnie to:

- Terrarystyka - Hoduję Gekona Lampraciego, wieczorami przesiaduję na forach o gadach. Obecnie buduję z tatą nowe terrarium dla mojego pupilka.

- Motoryzacja - Poruszam się motocyklem, rozkręcam cylinder i głowicę w 10min. :troll:

- Rośliny owadożerne - Wiadomo o co chodzi. :D

- Wędkarstwo - Latem bardzo często jeżdżę na nocki z tatą i kumplem. Nie ma to jak spanie w deszczu, koło ogniska. Oczywiście pod gołym niebem.

- Gitara - Gram na gitarze elektrycznej. Dla zainteresowanych - mój sprzęt to Epiphone Les Paul 1959. :)

- Harmonijka - Czasami pogram też na harmonijce. Dopiero zaczynam naukę.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

-Rośliny owadożerne

-Akwarystyka(w domu akwarium 200l na działce oczko wodne i torfowisko)

-Terrarystyka(pare gadów i 2 modliszki)

-Pirotechnika

-Wędkarstwo

-Zbieranie grzybów :D

-Filmy

-Turystyka(zwiedzanie torfowisk i gór)

-Muzyka(DANCE,TRANCE,DUBSTEP,HANDS-UP,ELECTRO/HOUSE,HIP HOP)

-Siatkówka

-Strzelectwo(głównie z wiatrówki)

Odnośnik do odpowiedzi

• 6 months later...

To teraz kolej na mnie ;)

-film (jako widz)

-komputery - strona techniczna plus głowienie się nad problemami typu: 'Dlaczego nie działa?"

-kosmetyka samochodowa

-piwo

-owadożery

@edit:

-moja praca

Edytowane przez karaluch
Odnośnik do odpowiedzi

jazz i pokrewne

rozmnażanie roślin (już jako dzieciak znosiłem do domu nasiona)

bonsai i ogólnie Japonia

Armenia

opera i operetka

dobre kino

fan Kubicy

fotografia (na razie tryb automatyczny :( )

więcej grzechów nie pamiętam, a coś by się znalazło

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Oto moje nietypowe zainteresowania.

- parapsychologia

- ezoteryka

- rośliny

- natura

- zwierzęta

- muzyka

- motoryzacja

- teorie ( życie po życiu i pokrewne, spiskowe , pochodzenie człowieka , doznania pozazmysłowe)

- tradycja wschodu

- religie

- strzelectwo

- turystyka

- historia

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.