Skocz do zawartości

Sztuczne oświetlenie (świetlówka kompaktowa)

kszysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Wiem co chcecie na początku napisać mianowicie że temat został poruszony kilka razy , wiem że powinna być żarówka w granicach 5000-10000 K , mam zamiar kupić zwykłą żarówkę energooszczędną ( nie podłużne ) . Tylko nie mogę takiej znaleźć . Jak zna ktoś stronę lub nazwę żarówki energooszczędnej która posiada najlepiej 8500 k albo w takich granicach to proszę pisać , Dzięki za pomoc, sorki za ponowny temat ale nie mogłem nigdzie znaleźć takiej żarówki .

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm , Tych żarówek nie posiadają sklepy w moim otoczeniu . Sprzedawca polecił mi żarówkę Lexman e27 20w=86w 6500 k , sam mówił że stosuję tą żarówkę ale jak wiadomo sprzedawca zrobi wszystko aby sprzedać . Mam 3 dni na zwrot żarówki jak bym chciał oddać . Jak myślicie o tej żarówce energooszczędnej lexman e27 20w=86w 6500 k .

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm , Tych żarówek nie posiadają sklepy w moim otoczeniu . Sprzedawca polecił mi żarówkę Lexman e27 20w=86w 6500 k , sam mówił że stosuję tą żarówkę ale jak wiadomo sprzedawca zrobi wszystko aby sprzedać . Mam 3 dni na zwrot żarówki jak bym chciał oddać . Jak myślicie o tej żarówce energooszczędnej lexman e27 20w=86w 6500 k .

Ściągnij z allegro - lepiej wyjdziesz ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem o tym , ale to zajmuje czas , a teraz mam mało światła , nawet teraz rośliny nie mają dużo światła , więc się pytam czy na te kilka dni by mogła być ta żarówka . Bo teraz mogę im dać to światło tylko ... .

Edytowane przez Kosa1984
Odnośnik do odpowiedzi

tera

tera

tera

Na prawdę mnie taki slogan razi ;)

Jak kupisz teraz to powinno przyjść do czwartku. Do tego czasu, jak to się mówi, ''lepszy rydz niż nic'' więc do czasu jak kupiłbyś tamtą żarówkę powinno być ok.

Odnośnik do odpowiedzi

Do oświetlania roślin użyj MEGAMAN PLANT, tj. podał Bartnik. Do czasu kupienia tejże żarówki możesz oświetlać rośliny tamtą żarówką co kupiłeś. Nie rozumiem czego nie zrozumiałeś...

Odnośnik do odpowiedzi

Nauczcie się pisać świetlówki kompaktowe, bo potem ktoś źle przeczyta i zacznie swoje owadożery doświetlać zwykłą żarówką : ))

Skoro ma 6500K to ja nie widzę problemu.. daj dość blisko roślin (ok 15cm) i przetestuj, może akurat będą rosły dobrze (zależy też co chcesz doświetlać). Jasne że lepiej kupić sodówkę 800W :P zawsze coś może być lepsze, ale jak widać nikt z wypowiadających się nie testował tego co podałeś wyżej, roślin na pewno nie zabijesz takim światłem.

Pozdrawiam

Edytowane przez Nwankwo
Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem , tylko że w czasie transportu w samochodzie było ok 15 stopni , W domu jak wniosłem do przedpokoju to było 20 stopni , więc już je niepotrzebnie obudziłem , Co prawda mogę wnieść je tylko do lodówki w woreczku ( 6 stopni ) . Jak co to napisz , szybko zareaguje .

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie nie ma sensu, takie małe muchołóweczki możesz zamęczyć w lodówce. Lepiej dać blisko pod świetlówkę i niech rosną.

No chyba, że zdjęcie faktycznie z 2005 roku to teraz muchołówki są duużo większe :P

Pozdrawiam

Edytowane przez Nwankwo
Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe , Spoko . Ten aparat dostałem na urodziny w 2006 Roku xd, wyprodukowany jak widać datę xd .Szybko chciałem zrobić fotki bo się martwię o roślinki czy dobrze wszystko robię , czy źle ... . Nwankwo pisałeś ok 14 min , już się martwiłem że będę miał dużo do przeczytania okej . Jak co to mówcie to poprawię.

Po za tym ja pierwszy raz daję zdjęcia na forum , więc wiesz :) ... .

Edytowane przez kszysiek
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.