benzulli Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Witam Jutro będę robił przemeblowanie i nowe meble w pokoju z płyty Hdf. Wymiary to 200 x 70 x wysokość ok. 180. Szukam jakichś fajnych projektów i pomysłów jak by to mogło wyglądać, tzn jakieś Polki, cleanbox i system co potrzebne. W tej szafce będę także hodowla rośliny na rozsade. Chciałbym mieć takie domowe, pokojowe laboratorium. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Zorbie to za ciebie ale na przyszłość UŻYJ OPCJI SZUKAJ KLIK NOWY I jeszcze jeden link dział in-vitro tu znajdziesz odpowiedzi na większość pytańKLIK Edytowane 18 Lutego 2013 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benzulli Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Witam po krótkiej przerwie. Jestem w fazie końcowej zabudowania pokoju, jeszcze 4 półeczki i gotowe. Moje pytanie - wyciągnąłem stare terrarium 45x30x35. Moje pytanie: Jak zrobić z tego cleanboxa? Czy trzeba wyłupać ten kawałek ścianki z przodu, gdzie są kratki? Bo w "srodku" tam przy otwartej części, gdzie są "drzwiczki" znajduje się taki prostopadłościan, z zewnątrz jest półkolisto otwarty a w środku od góry ma kratkę. Czy trzeba to wyłupać? Czy to może być siedliskiem drobnoustrojów i nie zdezynfekuję wszystkiego? Jak tak to jak to zrobić? Normalnie młotkiem puknąć? Podgrzać? To wszystko jest na silikonie. Mam małe obawy, że jak puknę młotkiem to mogę resztę terrarium wyłupać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 rozumiem, że te kratki to od wentylacji, nie możesz po prostu nakleić na to folii ?: ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benzulli Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Tak to wygląda. Mogę nawet klejem na gorąco zakleić. Czy taśma to dobre rozwiązanie? Nie zgromadzą się tam drobnoustroje? Myślę, że ryzyko zakażenia wzrośnie wraz z dostępnością takich szczelin. Nie wiem - stąd moje pytania. Tylko przypuszczam. P.S Dzięki Bartnik Edytowane 20 Lutego 2013 przez benzulli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benzulli Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Nie posiadam także mikrofalówki. Czy mogę użyć normalnie kuchenki gazowej albo palnika spirytusowego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi