Skocz do zawartości

Laboratorium w pokoju

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jutro będę robił przemeblowanie i nowe meble w pokoju z płyty Hdf. Wymiary to 200 x 70 x wysokość ok. 180. Szukam jakichś fajnych projektów i pomysłów jak by to mogło wyglądać, tzn jakieś Polki, cleanbox i system co potrzebne. W tej szafce będę także hodowla rośliny na rozsade. Chciałbym mieć takie domowe, pokojowe laboratorium.

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po krótkiej przerwie. Jestem w fazie końcowej zabudowania pokoju, jeszcze 4 półeczki i gotowe. Moje pytanie - wyciągnąłem stare terrarium 45x30x35. Moje pytanie: Jak zrobić z tego cleanboxa? Czy trzeba wyłupać ten kawałek ścianki z przodu, gdzie są kratki? Bo w "srodku" tam przy otwartej części, gdzie są "drzwiczki" znajduje się taki prostopadłościan, z zewnątrz jest półkolisto otwarty a w środku od góry ma kratkę. Czy trzeba to wyłupać? Czy to może być siedliskiem drobnoustrojów i nie zdezynfekuję wszystkiego? Jak tak to jak to zrobić? Normalnie młotkiem puknąć? Podgrzać? To wszystko jest na silikonie. Mam małe obawy, że jak puknę młotkiem to mogę resztę terrarium wyłupać.

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to wygląda. Mogę nawet klejem na gorąco zakleić. Czy taśma to dobre rozwiązanie? Nie zgromadzą się tam drobnoustroje? Myślę, że ryzyko zakażenia wzrośnie wraz z dostępnością takich szczelin. Nie wiem - stąd moje pytania. Tylko przypuszczam.

P.S

Dzięki Bartnik :)

post-6253-1361387987_thumb.jpg

post-6253-1361388011_thumb.jpg

post-6253-1361388082_thumb.jpg

Edytowane przez benzulli
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.