killer_88 Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 witam moje kapturnice i muchołówki rosną na dworze. Słońce od wschodu do zachodu ale upal straszny i boję się żeby ich nie ugotować. Chcę założyć specjalną siatkę, która rozproszy trochę światło. Jest potrzebne coś takiego czy nie ma ryzyka, że owadozera zaszkodzi upal?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 witam moje kapturnice i mucholowki rosna na dworze, slone od wschodu do zachodu ale upal straszny i boje sie zeby ich nie ugotować chce zalozyc specjalna siatke która rozproszy troche swiatlo jest potrzebne cos takiego czy nie ma ryzyka ze owadozera zaszkodzi upal ?? Muchołówką nie zaszkodzi. Najwyżej mogą dostać poparzeń liści, które szybko mija. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Jeśli jest naprawdę gorąco polecam zalać doniczkę wodą do poziomu podłoża. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2013 Rośliny stoją na otwartej przestrzeni, tzn. trawniku i nie są niczym osłonięte. Doniczki z roślinami stoją w korytku z wodą, które jest wkopane w podłoże. Więc, nie kombinować z siatkami rozpraszającymi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Nie, tylko pilnuj, żeby cały czas miały wodę. Tak skrajnie światłolubnym roślinom nasze polskie słoneczko na pewno nie zaszkodzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi