chomikxd3 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Nie mam na razie wody destylowanej więc biorę ,,kranówkę" , gotuję...aż zawrzy, a potem nalewam ją do butli i odstawiam na parę godzin, a potem do muchołówki i rosiczki.. Czy ten pomysł jest dobry? Plusy i minusy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 J zawsze gotuje odstawiam jak ostygnie i leje i jak na razie ładnie rosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Nie mam na razie wody destylowanej więc biorę ,,kranówkę" , gotuję...aż zawrzy, a potem nalewam ją do buteli i odstawiam na parę godzin, a potem do muchołówki i rosiczki.. czy ten pomysł jest dobry? plusi i minusy? Nigdy nie wiadomo co jest w kranie. Wytrącanie minerałów to nie jest proces szybki po zagotowaniu. Jeżeli masz zamiar przez krótki czas podlewać wodą kranową to staraj się jak najdłużej trzymać w stanie wrzenia. Później odstaw na parę godzin i podlewaj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Używajcie kranówki, a potem będzie full pytań: a co to? skąd to? itd. Ten temat jest aż nadto wyczerpany na forum - wystarczy poszukać! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Dokładnie... ja wiem, że nie każdy zarabia dużo, że wielu na forum jest młodych ludzi bez żadnego dochodu, ale serio filtr RO to nie jest taki wydatek, jak dziesięć lat temu, a jeśli ma się parę roślin to pięciolitrowy baniak demineralizowanej, który kosztuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 gdzie ty kupujesz baniak 5l za 3zł?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Auchan , Tesco , Makro . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 W Kauflandzie i Leroy Merlin chyba najtaniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 gdzie ty kupujesz baniak 5l za 3zł?? Od lat korzystam już z filtra ro bo dziennie idzie 10 litrów, gdy jest ciepło, ale gdy jeszcze kupowałem baniaki to był to Carrefour. I tam były dostępne za 2 zł z groszem, cena jakoś bardzo przez ten czas nie wzrosła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 ja z miesiąc temu kupowałem w Carrefour i litrowa butelka wody demineralizowanej kosztuje 1,60zł i przy ciepłej pogodzie a tym samym większym zużyciu to w przeliczeniu spory wydatek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 ja z miesiąc temu kupowałem w Carrefour i litrowa butelka wody demineralizowanej kosztuje 1,60zł i przy ciepłej pogodzie a tym samym większym zużyciu to w przeliczeniu spory wydatek. Prosta zasada sprzedaży: im większa ilość naraz tym taniej. Wniosek jest prosty: kupujemy baniaki 5l, bo jest taniej i na dłużej starczy. Trzeba to dźwigać, ale co zrobić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 w kauflandzie widziałem ostatnio butle 5l za 2,49zl, na stacjach benzynowych po 4,5zl za 5l Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 A w realu prawie 6zł W takim razie zacznę dłuższe wycieczki do tesco i leroy merlin. Coraz więcej wody schodzi. 5l kiedyś to było łohoho i jeszcze trochę i wystarczało na ponad miesiąc, te 6 zł nie bolało, ale teraz 5l wystarcza na niecałe 2 tygodnie i ciągle jest coraz "lepiej". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 W Auchan'ie 5l za 1,49 kupiłem ostatnio. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Popytaj się w sklepie akwarystycznym po ile sprzedają wodę RO. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi