karaluch Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Proszę o zidentyfikowanie tego czegoś na torfie: Chodzi mi o te jaśniejsze pkt. To są wyschnięte glony, czy też może grzyb ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Proszę o zidentyfikowanie tego czegoś na torfie: Chodzi mi o te jaśniejsze pkt. To są wyschnięte glony, czy też może grzyb ? Jak dla mnie to pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak dla mnie to pleśń. Pleśń jest taka jakby włoskowata, a to ma konsystencję ciała stałego..... @edit: Drugie zdjęcie Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 To są glony i mech, który dopiero za jakiś czas się rozwinie. Jest wyraźnie żywo zielone, a pleśnie czy grzyby nie mają strzępek zielonych, przynajmniej nie te grzyby wyższe, tylko ewentualnie śluzowce lub śluzorośla jakby ich tam nie nazwać. Pleśniowe różnej maści mogą mieć ewentualnie zielone zarodnie, ale te widać już całkiem wyraźnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Mam nadzieję, że masz rację Krzysztofie. cholerstwo już mam w 10ciu doniczkach. Zrobiłem małe powiększenie tego dziadostwa (20x i 80x) gdyż jestem bardzo podejrzliwy. Prócz zieleni, zauważyłem odcienie szarości.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi