Alberciarz Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Drodzy Forumowicze! Z nieskrywaną ogromną radością pragnę Was serdecznie zaprosić na pierwszą organizowaną przez nas Wystawę Roślin Mięsożernych w sąsiedniej Małopolsce. Nawiązanie współpracy z Ogrodem Botanicznym Uniwersytetu Jagiellońskiego zaowocowało powstaniem wydarzenia mięsożernego, z lekka konkurencyjnego względem wydarzenia w stolicy. Niemniej jednak, wystawa tradycyjna w Warszawie odbędzie się tydzień wcześniej (17-18 maja), natomiast do Krakowa zapraszamy w dniach 23-25 maja. Wystawę będzie można zwiedzać w godzinach 10-16 (godziny pracy szklarni). W programie przewidujemy także kiermasz, na którym wystawimy sporo roślin także dla kolekcjonerów (w tym sezonie już nadchodzi bogactwo odmian muchołówek). Prawdziwą okazją będzie też możliwość zakupu nadwyżek roślin będących w posiadaniu Ogrodu Botanicznego. Nadmienię przy okazji, że stała ekspozycja roślin mięsożernych w Ogrodzie Botanicznym UJ jest bez wątpienia najbardziej różnorodną wśród tego typu obiektów w Polsce. Zapraszają organizatorzy: Ogród Botaniczny Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz Specjalistyczne Gospodarstwo Ogrodnicze "CarniSana" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Nadmienię przy okazji, że stała ekspozycja roślin mięsożernych w Ogrodzie Botanicznym UJ jest bez wątpienia najbardziej różnorodną wśród tego typu obiektów w Polsce. Prawda. Imponująca kolekcja roślin w świetnej formie. Parę zdjęć sprzed paru lat: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Rosliny-o...wie-t14357.html . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Yeeeess! Nareszcie Przybędę na pewno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Gdzieś chyba zadawałem luźne pytanie czy w Krakowie będzie wystawa a tu masz bomba odpowiedź. Jak nie wystąpi jakieś zdarzenie losowe to będę na 100% Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 YEEEEZZZ do maja jeszcze dość daleko więc przypomnijcie e maju o tej wystawie xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atomi Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 A ja nie będę mogła przyjechać Może napiszecie w tym wątku potem, jak było? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Z pewnością! Alternatywnie zapraszamy do Warszawy albo do Gliwic;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Sporo ostatnio się dzieje w temacie o wystawie w stoicy, ja chciałem przypomnieć, że jest też w Krakowie Kto przybędzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Będę na 100 % Tylko wydarzenia losowe mogą wykluczyć moje przybycie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Hejka ! Już długi czas temu, widziałem ogłoszenie na stronie Carnisany o tym wydarzeniu. Wraz z wybranką mojego serca będziemy na pewno ! Potraktujemy to jako prezent na nasze dwa lata związku, więc mam nadzieję aura, humory i wszystko inne dopisze nam tego pięknego dnia!! Mam nadzieje do zobaczenia wszystkim się zapowaiadającym!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 Hej, Nie wiem czy uda mi się pojawić w Warszawie, ale w Krakowie (o ile nie siła wyższa) będę na pewno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 też się pojawię, zarówno w Krakowie jak i Warszawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 12 Maja 2014 Autor Share Napisano 12 Maja 2014 Moi Drodzy, oto oficjalny plakat wystawy w Krakowie. Bardzo proszę, udostępniajcie go gdzie się tylko da;) Wydarzenie na fb też wkrótce ogarniemy! Pozdrawiam ciepło! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 W tych samych dniach odbywa się http://www.targi.krakow.pl/pl/strona-glown...rakow-2014.html Mam nadzieję że nie odbierze nam frekwencji na wystawie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 A kiedy planujecie jakąś następną wystawę ? Ten termin odpada u mnie calkowicie A szkoda bo bym przyjechała na pewno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi