Skocz do zawartości

I Wystawa Roślin Mięsożernych - Ogród Botaniczny UJ Kraków

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Forumowicze!

Z nieskrywaną ogromną radością pragnę Was serdecznie zaprosić na pierwszą organizowaną przez nas Wystawę Roślin Mięsożernych w sąsiedniej Małopolsce. Nawiązanie współpracy z Ogrodem Botanicznym Uniwersytetu Jagiellońskiego zaowocowało powstaniem wydarzenia mięsożernego, z lekka konkurencyjnego względem wydarzenia w stolicy. Niemniej jednak, wystawa tradycyjna w Warszawie odbędzie się tydzień wcześniej (17-18 maja), natomiast do Krakowa zapraszamy w dniach 23-25 maja. Wystawę będzie można zwiedzać w godzinach 10-16 (godziny pracy szklarni).

W programie przewidujemy także kiermasz, na którym wystawimy sporo roślin także dla kolekcjonerów (w tym sezonie już nadchodzi bogactwo odmian muchołówek). Prawdziwą okazją będzie też możliwość zakupu nadwyżek roślin będących w posiadaniu Ogrodu Botanicznego.

Nadmienię przy okazji, że stała ekspozycja roślin mięsożernych w Ogrodzie Botanicznym UJ jest bez wątpienia najbardziej różnorodną wśród tego typu obiektów w Polsce.

Zapraszają organizatorzy:

Ogród Botaniczny Uniwersytetu Jagiellońskiego

post-2750-1395180489_thumb.jpg

oraz Specjalistyczne Gospodarstwo Ogrodnicze "CarniSana"

post-2750-1395180563_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Nadmienię przy okazji, że stała ekspozycja roślin mięsożernych w Ogrodzie Botanicznym UJ jest bez wątpienia najbardziej różnorodną wśród tego typu obiektów w Polsce.

Prawda. Imponująca kolekcja roślin w świetnej formie. Parę zdjęć sprzed paru lat: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Rosliny-o...wie-t14357.html .

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Hejka !

Już długi czas temu, widziałem ogłoszenie na stronie Carnisany o tym wydarzeniu. Wraz z wybranką mojego serca będziemy na pewno ! Potraktujemy to jako prezent na nasze dwa lata związku, więc mam nadzieję aura, humory i wszystko inne dopisze nam tego pięknego dnia!! Mam nadzieje do zobaczenia wszystkim się zapowaiadającym!!!

Odnośnik do odpowiedzi

Moi Drodzy, oto oficjalny plakat wystawy w Krakowie. Bardzo proszę, udostępniajcie go gdzie się tylko da;) Wydarzenie na fb też wkrótce ogarniemy!

Pozdrawiam ciepło!

post-2750-1399926188_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi