luki174 Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Cześć Mam pewien problem- pytanie. Jakiś miesiąc temu przesadziłem dzbanecznika do nowej doniczki oraz podłoża(torf+perlit) i położyłem na południowo-zachodni parapet, gdyż tam u mnie w domu jest najwięcej Słońca. Wszystko ładnie rośnie, nowe stożki wzrostu się ukazały(2), ale pomimo, że pojawiają się zalążki, to nie ma młodych dzbanuszków(te duże stare są zeszłoroczne, kiedy to stał na północnym parapecie i stał koło mojej belki LED), a zalążki wg mnie tak jakby wysychają :/ Teraz pytanko: czy trzeba zaczekać do większej ilości słońca, czy też jest to spowodowane przez to, że jest właśnie zbyt intensywne? Co mogę zrobić, aby było lepiej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Czekać,czekać,czekać i jeszcze raz czekać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aRoSnk Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 O to to, cierpliwość to podstawa:D Miałem ten sam problem. Swoje dwie chciałem nawet pociąć i zostawić tylko dzbankujący odrost, ale jednak nie wszystkie wąsy zaschły, a na tych ciągle żywych zaczęły się zawiązywać małe dzbanki i jak dobrze pójdzie to pewnie będą pierwsze dzbanki górne. https://goo.gl/photos/K2yQjWWsuDKCRBYq7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki174 Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Okok No to czekamy, dzięki za odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi