Cichy Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 Dzień dobry, na początek chciałbym podziękować za przyjęcie mnie do forum i powitać wszystkich użytkowników. Jestem początkującym hodowcą roślin owadożernych. Chciałbym zapewnić im jak najlepsze warunki, dlatego zastanawiam się nad dodatkowym ich doświetlaniem. Posiadam lampkę led: Aquael Leddy Smart 2 Plant 6W, która niby służy do oświetlania roślin w akwarium. Wyczytałem na stronie producenta, że ma 8000k. W związku z tym, mam pytanie czy taka lampa byłaby odpowiednia do dodatkowego oświetlania muchołówek i rosiczek? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów 😉 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Ja też mam Awuael Leddy zarówno sunny, jak i Plant - wolę dla efektu Sunny, choć łączę po jednej na terrarium. Natomiast taka moc na wiele roślin Ci nie wystarczy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cichy Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 Dziękuję Cephalotus za odpowiedź. Mam jedną rosiczkę i jedną muchołówkę. Planuję dokupić jeszcze po jednej, ale póki co z tego co mówisz, to chyba ta lapa powinna wystarczyć... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi