Darlingtoniak Napisano 4 Lipca 2020 Share Napisano 4 Lipca 2020 Witam, Od dwóch tygodni codziennie otwierają i zamykają się kwiaty z pędu. Zostało jeszcze tylko kilka ''niezapyleńców'' i pęd pewnie za parę dni uschnie. Mam natomiast kilka pytań, bo zdarza mi się to pierwszy raz 1. Jak mam pozyskać nasiona? 2. Czy mam je poddać stratyfikacji? 3. Po ile nasionek mam sadzić do jednej małej doniczki? 4. Jakie powinny mieć stanowisko i wilgotność podłoża? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 4 Lipca 2020 Share Napisano 4 Lipca 2020 1. Jak cały pęd kwiatowy uschnie,to w torebkach powinny być nasionka. 2. Nie trzeba ich stratyfikować. 3. Najlepiej by było rozdzielić tak żeby sobie w odstępach rosły,ale to jest żmudna praca gdy nasion masz setki. 4. Wilgotne podłoże najlepiej po wysianiu,przykryć folią lub czymś z dziurkami. Gdy nasionka wzejdą to można folię zdjąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darlingtoniak Napisano 4 Lipca 2020 Autor Share Napisano 4 Lipca 2020 Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi