devildrako Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 (edytowane) Witam, trochę się zbierałem żeby napisać, poszukałem forum odnośnie oświetlenia ale wolę się upewnić bo przygodę zacząłem dosyć niedawno Czy moje oświetlenie jest wystarczające żeby zastąpić słoneczne dla moich roślin? Edit: dodam że na zdjęciu wydaje się to duże ale to półka około 40cm wysokości Edytowane 29 Września 2023 przez devildrako Doprecyzowanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 1 Października 2023 Share Napisano 1 Października 2023 Brak informacji na temat oświetlenia, ile watów, jakie odległości itd, ale zwykle te ledziki są bardzo słabe i nie nadają się do doświetlania . Na zdjęciu widzę że masz kapturnice, ją trzeba zimować, poczytaj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
devildrako Napisano 1 Października 2023 Autor Share Napisano 1 Października 2023 (edytowane) A widzisz to bardzo cenna informacja że Ledy są raczej słabe, mam do nich zasilacz 12v i na tą długość taśmy jest "na styk" myślę nad dokupieniem oświetlenia na zimę bo mimo że Ledy mi 1/3 pokoju oświetlają to się bałem czy są wystarczające, odnośnie światełek to są te: https://koloreno.pl/tasmy-led/tasma-led-12v--5050--300led--5m--ip20--plant-4r1b-4x-czerwony--1x-niebieski Myślę żeby dokupić jeszcze jakieś tylko miejsce jest ograniczeniem Edit: kapturnica oraz muchołówka będzie zimować na oknie na klatce więc powinno być spoko, bardziej martwię się o rosiczki Edytowane 1 Października 2023 przez devildrako Doprecyzowanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi