koma Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Ja to daje muchołówkom dorosłym , bo martwe rzeczy wypluwają i dzbankom:-) Hodowla jest bezproblemowa i super sprawa zimą :-) Ostatnio zaczęły mi zdychać po zmianie diety.... I zacząłem szukać, tu jest ciekawy link, w którym zgadzają mi się wszystkie informacje, polecam :-) Wbrew nazwie czynnikiem uśmiercającym , okazała się pewnie mąka :-) opis hodowli Warto im dawać pić bo bez tego szybko czernieją, ale uwaga łatwo się topią . Ciekawe jest wpływ temperatury - przyspiesza strasznie dojrzewanie. A co wy trzymacie dla swoich roślinek, poza muszkami? Co sądzicie o suszonej dafni wrzucanej do dzbanecznika, bo dziś mu wrzuciłem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 24 Stycznia 2008 Share Napisano 24 Stycznia 2008 Moje karmie owocami i suchym chlebem, zyją sobie bez problemowo Muszki przerabiałem, ale za mało efektywne. Suszonej dafni nie praktykowałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 24 Stycznia 2008 Share Napisano 24 Stycznia 2008 hehe .. mam mączniki, drewnojady, świerszcze, karaczany, muszki owocowe więc wybór jest ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2008 A tak z ciekawości patrzył ktoś czy w dzbankach zostaje chityna (otoczka)? Bo mączniaki mają jej dużo i są tanie można by, zobaczyć które trawią i zrobić listę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 24 Stycznia 2008 Share Napisano 24 Stycznia 2008 O ile mi wiadomo to dzbaneczniki wydzielają tzw. nepentazę która trawi właśnie chitynę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2008 O ile mi wiadomo to dzbaneczniki wydzielają tzw. nepentazę która trawi właśnie chitynę. A ja właśnie, gdzieś widziałem informację, że nie wszystkie i dlatego to zaproponowałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi