ReD-GreeN Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Witam. Dostałem piękną Hookermiane... Tzn tak wyglądał zanim do mnie dotarła... Po otworzeniu paczki doznałem szoku... Dzbanecznik wyleciał z ziemi i musiałem go od nowa wsadzić.... Teraz po hmm 2tyg wygląda tak... Dodam że to mój pierwszy dzbanek... Czy taki wygląd to skutek ponownego ukorzeniania czy też obumierania a może aklimatyzacji(jeśli taka jest po przejściach możliwa?) Przeżyje? Czy tak wygląda ukorzenianie? Prosze o pomoc... Pozdrawiam... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 wg mnie to aklimatyzacja (w dodatku ma mało światła) ps nie Hookermiana tylko hookeriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 W gruncie rzeczy dzbanki są dość mocnymi roślinkami, jednakże ten wymaga więcej światła i dłuższego okresu naświetlania (ok 15 h mu wystarczy) , dużej wilgotności - po takiej kuracji wróci do normy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 wilgotność 80%-70% mo musze 2 jarzeniówke dokupić.... teraz musi sie przyjąć od nowa + aklimatyzacja? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Taka mocna aklimatyzacja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Po zdjeciach mozna wnioskowac ze wczesniej nie dosc ze wypadl z ziemi to jeszcze sie z lekka przemrozil. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Hookeriany są dosyć mocne , moja ładnie rośnie przy oświetleniu 12h i jednej świetlówce 15W . Sądzę że jak zapewnisz jej odpowiednie warunki to zacznie pięknie rosnąć Powodzenia ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Dokładnie, to dość wytrzymałe rośliny i po pewnym czasie dojdzie do siebie po tym wstrząsie jakiego doznał na skutek transportu i działania grawitacji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0b3kk Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 dzbanek ma byc naswietlany 15 h na... tydzien??? czy ile??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Na dobe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Myślę że 12h wystarczy , chociaż wiadomo czym więcej tym lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Ale tez bez przesady ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Ja tam doświetlam 15 H dziennie i jest dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Czy z ona odbija coś z niej będzie? CZy te małe zielone punkciki na "lodydze" to nowe stożki wzrostu? A i żeby nowego topica nie pisać to czy te "galaretki" to z nich coś będzie na tych sadzonkach lisciowych? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Czy z ona odbija coś z niej będzie? tak CZy te małe zielone punkciki na "lodydze" to nowe stożki wzrostu? tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi