Skocz do zawartości

Kompozycja Owadozerna

Heimdall

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem!

Zastanawia mnie czy szanowni bojownicy jakąś łączą swoje roślinki w kompozycje :) Np. jakaś "fikuśna" donica, w niej torf przykryty ładnym mchem, na dole małe rosiczki, potem ku górze kapturnice i żeby to jakoś stylowo wyglądało :)

Jak na ten czas u mnie mam dwie donice z rosiczkami tam zrobione (w doniczce okrągłej, średnica 23cm), w środku duże, na zewnątrz małe :)

Jak tam u Was?

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem przed wakacjami kompozycje , w doniczce zrobiłem skalniak z tłustoszami , małe "bajorko" obrośnięte capensisami i alicjami , początkowo wyglądało fajne , ale ze względu na to że nie przemyślałem dobrze problemu podlewania , projekt poszedł do wyrzucenia. Na wiosnę myślę że zrobię coś znowu ale już raczej związane to będzie tylko z tłustoszami ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką mini kompozycję w docy o śr 20 cm. Mam tam capensisy, madagaskarka malutkiego sawtooha, ktorego jeszcze nie trzeba zimowac i jedną nidiformis. z dodatkiem jednego kamyka i korzeni ładnie się prezentuje :D

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką mini kompozycję w docy o śr 20 cm. Mam tam capensisy, madagaskarka malutkiego sawtooha, ktorego jeszcze nie trzeba zimowac i jedną nidiformis. z dodatkiem jednego kamyka i korzeni ładnie się prezentuje :D

mógłbyś dodać zdjęcie był bym wdzięczny :P

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.