Skocz do zawartości

Popularyzacja Roslin Owadozernych

maklerw

popularyzacja  

Wyniki zostały ukryte do momentu zakończenia głosowania! Proszę o cierpliwość!

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio mam więcej czasu bo i z pracą ciążko. Widze że na forum mało się dzieje żęby nie mówić, że idzie ku upadkowi ... Stąd moje pytanie do was o opinie co myślicie o przeprowadzeniu akcji rozpowszechnienia informacji że są takie rośliny itp. Wstępnie chodzi mi o ustalenie jakiegoś ogólnie opracowanego "plakatu" informacyjnego prostego w treści ale mającego trzy zadania :

1. informacje ze sa takie rosliny

2. zachecenie ludzi do zagladania na nasze forum

3. opcja darmowych nasion capensisa dla osob ktore po miesiacu na fourm sie po nie zglosza (na zasadzie koperta zwrotna)

Mysle ze capensisow (nasion) u nas dostatek :)

Plakaty w formacie A4 proste by kazdy mogl po kilka sztuk wyrukowac i porozwieszac na tablicach ogloszen no i moze w szkolach, uczelniach (za zgoda dyrekcji). Mozecie wyrazac swoje opinie bez obaw o ich tresc :) nawet jesli ktos stwierdzi ze to glupie itp. nie obraze sie moderatorr

Przy okazj zapraszam do glosowania w sadzie ;D

Odnośnik do odpowiedzi

Czarno to widzę, chociaż sam pomysł niezły, problem tego forum polega na tym, ze nikt nie pisze artykułów. jak wpiszesz w googlach jakąś roślinę, pierwszy wynik to owadożery.pl- opis rośliny, czasem fotki.

Odnośnik do odpowiedzi

chętnie się dołączę do takiej akcji :P

jak kilka osób porozwiesza na np.kwiaciarniach to od razu będzie tłum ludzi na forum będzie wzór plakatu to mogę trochę po drukować i porozwieszać po Krakowie takk

Edytowane przez michcup
Odnośnik do odpowiedzi

zagłosowałem na Problemowy

już mówię dlaczego :

Uważam że promowanie jako promowanie roślin OK ale widzę że Ty chcesz zaciągnąć ludzi na forum :P a myślę że "skarbnica wiedzy" na owadozery.pl jest trochę większa ale jak kto uważa.

Trzeba sie zastanowić czy popularyzować rośliny czy forum

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem ale jak dlamnie głupi pomysł po co to ?? dużo osób sie jakby to powiedziec podnieci że mają rosiczke i potem im sie znudzi no oczywiste by było że niektóre osoby by może sie w to wciągneły ale jak dlamnie nie jest to ciekawy pomysł ;) pozdro

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem ale jak dlamnie głupi pomysł po co to ?? dużo osób sie jakby to powiedziec podnieci że mają rosiczke i potem im sie znudzi no oczywiste by było że niektóre osoby by może sie w to wciągneły ale jak dlamnie nie jest to ciekawy pomysł ;) pozdro

Ale jeśli chodzi tu o nasiona, to raczej jak wykiełkują, to już jest większe zainteresowanie, jak nie wykiełkują, to nawet nie szkoda.

Odnośnik do odpowiedzi

to dawać sadzonki :P

mozna też zrobić jakiś stolik ktory by był na jakiś imprezach lokalnych typu dożynki dziń miasta (np dzień żarek) zapraszający do przyjęcia roslinki potem ta soba chciała by inne gatunki dowiaduje sie o dzbaneczniku muchołówce jest zapalonym hodowcą i tak od zwykłej postaci do hodowcy roslinek owadozernych :PPPP

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli pomysł podobny do założenia Stowarzyszenia Roślin Owadożernych tylko działanie bardziej nieformalne. Pomysł dobry, ale na jego realizację trzeba przeznaczyć pewne środki - i teraz pytanie - czy tych środków nie zabraknie na utrzymanie forum?

A te rośliny nie zginą bo jest wiele krajów poza Polską, gdzie jest wielu hodowców.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zagłosowalem na "Taki sobie". Temat może byc ale ja tez uważam, że to jest coś podobnego do Stowarzyszenia. Jak promować to lepiej promować rośliny, a nie typowo forum. A najlepiej to dogadać się z ludzimi z owadozery.pl i zakręcić się za tym Stowarzyszeniem. Bo ja nie widze bardzo sęsu stawiac jakiś stolik na jakis dniach jakiejs miejscowości jako forum tylko lepiej jako Stowarzyszenie. Ale jak tam sobie wolicie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.