Marrom Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Jeżeli interesuje kogoś zaawansowane katalogowanie swojej kolekcji polecam instalacje tegoż programu: http://www.carnivoren.info/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Programik świetny:) Dzięki marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Gorzej jak ktoś ma już np. bazę w excelu i w niej wiele roślin, oznacza to, ze trzeba by tu wszystko wpisywać od nowa. Ale może to jeszcze zrobią upgrade tego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 No nie powie moze tak zaproponowac dorzucenie polskiego tlumaczeni ale inna sprawa jak myslicie jak oznaczyc dzbanki gorskie i inne ... lub tez rosiczki zimno lubne i itp ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Kiedyś marrom podawał chyba link do programu podobnego, tyle że miał wersję polską też. Mam go gdzieśna dysku, to był CP Manager czy cośtakiego. Działał bez instalacji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Tak: http://www.georgstach.de/ffp/cpmanager.php Swoją droga spolszczenie to nie problem (myślę, że autorzy z chęcią dołożą paczkę językową jak ją dostaną). Problemem rzeczywiście może być brak możliwości importu danych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Cpmanger - super program! Tylko mam parę pytań: 1.Co to "ID"? 2.Co to "DB-ID"? 3.Co to "ssp"? 4.Co to "var"? 5.Co to forma? 6.Co to "kultywator"? 7.Pochodzenie? Np. "sklep"? 8.Miejsce? Np. Parapet? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 1.Co to "ID"? 2.Co to "DB-ID"? Te dwa pierwsze to klucze bazy. Generalnie jedno i drugie możesz numerować kolejnymi numerami np. ID 1, DB-ID 1 ID 2, DB-ID 2 3.Co to "ssp" - podgatunek 4.Co to "var" - odmiana 5.Co to forma? -forma 6.Co to "kultywator"? - nie kultywator tylko kultywar czyli odmiana hodowlana 7.Pochodzenie? Np. "sklep"? Tak lub nazwisko hodowcy itp. 8.Miejsce? Np. Parapet? Tutaj chyba chodzi o lokację. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Czyli załóżmy, że ktoś ma "dionaea muscipula regular form". Wpisujemy kolejno tak: ID "1" DB-ID "1" Rodzaj "Dionaea" Gatunek "Dionaea Muscipula" Podgatunek "-" (Niech ktoś poda przykład co by tu mogło być) Odmiana "Regular Form" Forma "nie mam pojęcia " (Niech ktoś poda przykład co by tu mogło być) Kultywar (Niech ktoś poda przykład co by tu mogło być) Może mi ktoś uzupełnić resztki, bo troszkę jeszcze tego nie rozumiem. Jeżeli podałem zły przykład niech ktoś opisze dokładnie jakąś roślinę, taką, aby trzeba było wypełnić wszystkie pola - wtedy już to pojmę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 ID "1" -OK DB-ID "1" OK Rodzaj "Dionaea" Gatunek "Dionaea Muscipula" tylko nazwa gatunkowa Podgatunek "-" (Niech ktoś poda przykład co by tu mogło być) tutaj nic nie będzie w tym przypadku Odmiana "Regular Form" - tutaj tez pusto Forma "nie mam pojęcia o.O" (Niech ktoś poda przykład co by tu mogło być) - tutaj pusto Kultywar (Niech ktoś poda przykład co by tu mogło być) - Regular Form (aczkolwiek to kultywar, nie kultywar...) Może mi ktoś uzupełnić resztki, bo troszkę jeszcze tego nie rozumiem. Jeżeli podałem zły przykład niech ktoś opisze dokładnie jakąś roślinę, taką, aby trzeba było wypełnić wszystkie pola - wtedy już to pojmę. Drosera binata var. multifida f. extrema Rodzaj "Drosera " Gatunek "binata " Podgatunek "-" w tym przypadku nic nie będzie Odmiana "multifida " Forma "extrema" Kultywar - w tym przypadku tutaj nic nie będzie lub Sarracenia purpurea ssp. venosa var. burkii Rodzaj "Sarracenia " Gatunek "purpurea " Podgatunek "venosa " Odmiana "burkii" Forma ""-w tym przypadku nic nie będzie Kultywar - w tym przypadku tutaj nic nie będzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 http://img30.imageshack.us/i/62080947.jpg/ Teraz ok? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi