ITON Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 witam serdecznie ostatnio postanowiłem wszystkie swoje owadożery posadzić w wiwarium na balkonie (około 1m x 0,5m) - otwierana góra, dla cyrkulacji. Minęły jakieś dwa tygodnie i na powierzchni torfu pojawiły się szarawe i zielonkawe plamy - co to może być ? Dodam że pokrywa jest w dzień otwarta, zamykam ją tylko na noc. Wilgotność dosyć spora bo ok 80 - 90%. proszę o odpowiedz - co z tym robić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 szarawe to wykwity a zielonkawe to glon najprawdopodobniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 ale likwidowac to czy zostawić ?i ewentualnie jak likwidować ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 możesz wrzucić fotkę jak to wygląda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 to dzisiejsze foty - zielony nalot widać a biały tak troszeczkę tylko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Zielone to glon, zrób lepsze zdjęcie tego białego, mnie to wygląda na wykwity. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 no ok ale dalej nie wiem co z tym zrobić ? no ok ale dalej nie wiem co z tym zrobić ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Hm, białego nie widzę, ale jeśli wygląda to jak początek pleśni to możesz zastosować Topsin. Jeśli chodzi o glony to nie ma chyba na to skutecznego sposobu. No, chyba, że tym sposobem jest absolutny dostęp światła słonecznego do terrarium/akwarium. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi