M@ti Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Witam, Czy może mi ktoś pomóc w identyfikacji tego dzbanecznika. Mam go od około roku i do tej pory myślałem, że to Ventrata (nie było dzbanków), jednak dzisiaj robiąc małe porządki w terrarium przyjrzałem się jego dzbankom i różnią się one od dzbanków innych Ventrat. I nie wiem czy to jest Ventrata, która przy krzyżowaniu więcej cech odziedziczyła od Ventricosy niż Alaty (brak śladów "uskrzydlenia") , czy może jest to czysta Ventricosa ? Zdjęcia dzbanków omawianego dzbanecznika: , Dla porównania Ventraty: Dzbaneczniki są hodowane w tych samych warunkach, co więcej w jednej doniczce, także ich zróżnicowanie nie jest na pewno spowodowane innymi warunkami. Dzbanki na powyższych zdjęciach mają około 15cm wielkości. Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Ventrata, na 100% Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Krzyżówka może mieć więcej cech jeden rośliny niż drugiej, mi wygląda to na N. 'Ventrata', u mojego okazu młode dzbanki tak właśnie wyglądają. Ale poczekaj na większe dzbanki, wtedy będziesz miał 100% pewności. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi