Radzio1011 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Witam Mam pytanko.Większość ludzi chodujących rośliny owadożerne zapyła je w sposób zebraniu pyłka i przeniesienia na znamię.Ja jak co roku wystawiam moja kapturnice na dwór i jak zakwitnie to normalna pszczoła lub osa magąmoja kapturniczę zapylić Pozdrawiam Radek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Nie wiem czy znasz, bajerancka sprawa, słownik ortograficzny i znaki interpunkcyjne, słyszałeś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Witam Mam pytanko.Większość ludzi chodujących rośliny owadożerne zapyła je w sposób zebraniu pyłka i przeniesienia na znamię.Ja jak co roku wystawiam moja kapturnice na dwór i jak zakwitnie to normalna pszczoła lub osa magąmoja kapturniczę zapylić Pozdrawiam Radek a ja szukam tego pytania.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1011 Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 a ja szukam tego pytania.. Czy osa bul pszczoła magą zapylić kapturnice? I jeszcze jedno czy muchołówka amerykańska regular from jest samo pylna>? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 O ile się nie mylę to żadna muchołówka nie jest samopylna a już na pewno nie regular. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Radzio naucz się pisać po polsku, bo Twojego języka nie rozumiem :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husky Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 (edytowane) nie wiem jak to dziala u kapturnic ale np u tlustoszy musisz miec pylek z innego tlustosza. tak z ciekawosci, ile masz lat ? Edytowane 7 Grudnia 2010 przez Husky Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Polskie owady nie potrafią zapylać kapturnic;) W naturze (USA) robią to żuki, pająki i czasem jakies muchówki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio1011 Napisano 7 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2010 Polskie owady nie potrafią zapylać kapturnic;) W naturze (USA) robią to żuki, pająki i czasem jakies muchówki. Thx, mam lat 17 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Radku, dla mnie te pytania brzmią, jakby koledze nie chciało się poszukać w internecie (na forum) odpowiedzi na te pytania, bo na pewno są do znalezienia. A do pozostałych, proszę tak aż dobitnie nie piętnować kolegi, wystarczy, że raz ktoś zwróci uwagę na poprawną polszczyznę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter89 Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Osy nie są zapylaczami, nie zbieraja nektaru , co przyczynia się do przenoszenia pyłku z jednej rosliny na drugą. Pszczoły natomiast ce[beeep]e wierność kwiatowa to znaczy że jeśli pszczoła zacznie zbierać nektar z jednego rodzaju kwiatu to zbiera później nektar już tylko z tego konkretnego rodzaju aż do śmierci, lub braku w naturze owego kwiatu-dopiero w tedy zaczyna szukać innego źródła pożytku .Zatem istnieje znikoma szansa żeby pszczoła wogóle zainteresowała się tak rzadko występującym kwiatem kapturnicy. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi