Wilku_91 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Roślina miała gnijące pułapki więc je usunąłem , teraz jest w chłodnym pomieszczeniu przy oknie . Staram się nie podlewać za dużo tylko tak aby miała trochę wilgoci . Proszę ocenić moją roślinkę i w razie potrzeby udzielić wskazówek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Nie wygląda źle, ale podłoże bym wymienił i dał jej słońca latem ile się da. Choć po namyśle, to nie wiem czy to jest gołe podłoże czy ja tam mech widzę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rockelon Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 hmmm... tak widać że nie miała tak za dużo słońca więc bym to zmienił podłoże nie wiem ... powiedz czy to jest wgl torf?? i jaki ;P może pułapki gniły ci przez złe podłoże albo nie wywietrzałeś często pomieszczenie w którym żyje roślinka >>>>>>POZDRAWIAM<<<<<< Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku_91 Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2011 Roślina zakupiona w sklepie , więc nie wiem jakiego podłoża użyli . Pułapki tak wyglądały przy zakupie . Roślina jest cały czas w chłodnym miejscu i jak słonce zaświeci to ma światło . Na razie więcej pułapek nie ugniło , co więcej jedna nowa się rozwija i widać , że następna wychodzi . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Wilku, czy tu ją zimujesz czy nie? Bo sądząc po tym że rośnie, to nie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku_91 Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Sądzę że tak . Jest w nie ogrzewanym pomieszczeniu przy oknie . Często otwieranym , Podlewam tak co 2 tygodnie . Edytowane 19 Stycznia 2011 przez Wilku_91 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Jest ok zdrowy okaz:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi