Maciej Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Jakie tłustosze osiągają największą średnicę i w jakim czasie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamek_17 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Jakie tłustosze osiągają największą średnicę i w jakim czasie? P. gigantea osiąga większe rozmiary. Jak długo ? Zależy jakie warunki mu się zapewni jest to tłustosz meksykański, wiec problemów nie powinno być z hodowlą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Na pewno przy mniejszym dostępie do światłą będzie większa. Widywałem P. vulgaris w znacznym cieniu i wyglądały normalnie jak sałat,a podczas gdy rośliny w prawie pełnym słońcu, były małe zwarte, ale równie piękne. Te rośliny idą w liść jak mają niedostatek światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbalski Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Wszędzie znajdziesz odpowiedź, że gigantea (jak sama nazwa wskazuje . Chociaż ja mam swoją już trzeci rok i żadnych imponujących rozmiarów nie osiągnęła. Początkowo trzymałem ją na parapecie, ale zdecydowanie lepiej zaczęła rosnąć po przeniesieniu do terra. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi