czarny Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Witam pytanie takie jak w temacie jak myslicie bedzie coś z tego ??/ liscie wsadzone w torf dnia 26.04.11 r. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droserr Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Nie za mokry ten torf? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Liście teraz obumierające raczej spisałbym na stratę. Za wcześnie jeden żółknie, aby coś się mogło wytworzyć. Myślę, że tak ze 2 miesiące powinno trwać tworzenie się nowych sadzonek. Dawno nie robiłem, więc trudno mi powiedzieć. Ale jak po tym okresie zaczną od góry obumierać, to jest szansa, że coś już się udało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) 03.07.2011 r. I jak będzie coś z tego ?? Edytowane 3 Lipca 2011 przez czarny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Ja się zastanawiam czy to podłoże, w którym je masz to w ogóle torf. Wygląda dziwacznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny Napisano 4 Lipca 2011 Autor Share Napisano 4 Lipca 2011 no kupiłem jako torf :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 A co było napisane na worku? Bo jeżeli kwaśny torf, lub podane jest pH ok. 5 lub poniżej, to oki. Ale jeżeli jest napisane coś w stylu ziemia torfowa, lub mieszanka, to raczej dobrze nie wróży. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny Napisano 8 Lipca 2011 Autor Share Napisano 8 Lipca 2011 torf 3,5 - 5,0 pH to jak Krzysie będzie coś z tego ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Skoro to torf, to powinno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Ja bym torchę torfu odgrzebał i zobaczył czy jakieś korzonki już są... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Ja bym torchę torfu odgrzebał i zobaczył czy jakieś korzonki już są... Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Jak będzie to będzie... Czekać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny Napisano 9 Lipca 2011 Autor Share Napisano 9 Lipca 2011 ok dzięki jeszcze wstawie foto koło 20.07 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi