znajomy Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Witam,postanowiłem przesadzić moją roślinkę ponieważ rosły 4 w jednej doniczce i jedną przesadziłem.po przesadzeniu przez jakieś 2 tygodnie rosła normalnie aż od paru dni marnieje?co może byc przyczyną? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Żeby wykończyć D. capensis to trzeba się wybitnie postarać. Jesteś pewien, że podłoże jakie jej dałeś to kwaśny torf? Ma wodę w podstawce i pełne słońce do dyspozycji? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Żeby wykończyć D. capensis to trzeba się wybitnie postarać. Jesteś pewien, że podłoże jakie jej dałeś to kwaśny torf? Ma wodę w podstawce i pełne słońce do dyspozycji? Tak.Tylko dziwi mnie że to ta sama roślina tylko odłączona i schnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Tak.Tylko dziwi mnie że to ta sama roślina tylko odłączona i schnie? Schnie dlatego, ponieważ musiałeś naruszyć bryłę korzeniową. Edytowane 31 Maja 2012 przez owadomaniak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi