Bartnik Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) Mam do was pytanie.... A mianowicie od pewnego czasu zauważyłem, że boczne listki mojej "rosiki" dziwnie się podnoszą. Dziś myłem balkon i zaobserwowałem, iż dorosła roślina od boku wypuściła nowy stożek wzrostu, który pięknie się rozwija i nawet próbuje kwitnąć!!!! Zerknijcie na zdjęcia niestety muszę je rozsadzić bo się nie mieszczą i zastanawiam się czy mają ten sam system korzenny??? Niestety pewnie tak... jak je przesadzić w takim układzie?? Wiecie gdzie we Wrocławiu dostane perlit?? Zdjęcia fatalnej jakości, telefon... A tu cała roślina Edytowane 23 Maja 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Jak tam nic nienormalnego nie obserwuję. Zwyczajnie horda roślin, a każda chce rosnąć po swojemu. Jak dobrze zauważyłeś, przydałoby się rozsadzenie. Przy takiej wielkości roślin powinny mieć własny system korzeniowy, albo dać się, w miarę sprawiedliwie, podzielić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi