roslina1991 Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Witam, Dwa dni temu wybrałem się na wyprawę w Gorce, jednym z punktów tej wyprawy był właśnie Turbacz, idąc sobie szlakiem przypadkiem zauważyłem pewną znajomą roślinę... Oto zdjęcia: Najprawdopodobniej to vulgaris, rosnący dosłownie na szlaku. Bardziej dokładnej lokalizacji, jak i szlaku, który wybrałem nie podaję ze względów bezpieczeństwa, więcej informacji mogą otrzymać wyłącznie osoby zaufane na PW Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Ładne znalezisko, ale jak piszesz, że szedłeś na Turbacz, a roślina rosła dosłownie na szlaku, to nie widzę problemu w jej znalezieniu. Chyba, że tam jest dziesięć szlaków na ten szczyt. ;-) Poza tym, gratuluję znaleziska, zawsze to miło znaleźć tą roślinkę w naturze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 No właśnie jest z tysiąc szlaków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi