PowerpointPL Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 (edytowane) Witam,gdzieś dwa tygodnie temu rozdzieliłem muchołówkę,jedna nie rośnie,czarnieje i nie wiem co z nią jest ;/ Chyba zacznę spisywać ją na straty.Proszę o pomoc.Sorry za zdjęcia niskiej jakości. Pozdrawiam PowerpointPL Edytowane 13 Września 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Z tych zdjęć nie da się nic wywnioskować . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Ech... Nie mam na razie dostępu do aparatu... Szkoda ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Z pierwszego zdjęcia da się wywnioskować to że nie ma korzeni. Widocznie je porozrywałeś podczas rozdzielania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 A do jakiego torfu wsadziłeś roślinę? Nie ma on nawozu? Jeśli wchodził on w skład podłoża to mamy odpowiedź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Do torfu firmy HOLLAS,ph 4-5 kwaśny. Co mam zrobić jak nie ma korzeni? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Nic nie zrobisz. Mogłeś jej nie dzielić skoro widziałeś że ich jeszcze nie ma. No chyba że je zerwałeś podczas przesadzania... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 To spalenie korzeni można wykluczyć. Mi kilka lat temu też urwały się korzenie. Po prostu wsadziłem roślinę do torfu i po kilku miesiącach było ok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Uratować te rośliny będzie ciężko, ze względu na brak korzeni, (wybacz ale) beznadziejną kondycję i zbliżającą się jesień. Nie wiem jak można tak zmasakrować muchołówkę... Poza tym proszę na przyszłość trochę treściwiej formować tytuły tematów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Masz teraz sadzonkę liściową z kawałkiem kłącza po prostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 Sorry,że odkopuję,ale mam dobre wieści.Na bulwie pojawiły się korzenie.Powoli odbija,dzięki za wsparcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi