Lemiesz Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 (edytowane) Ostatni zakupiłem mojego pierwszego Cefalotusa i i po paru dniach zrobił się czerwono żółciutki od razu włączył mi się syndrom rodzicielskiej opieki i piszę więc do wasco z nim jest Edytowane 9 Października 2012 przez Lemiesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 To co zżółkło to starsze dzbanki. W sumie nie powinno się to dziać tak nagle, ale stożek wzrostu i młodsze dzbanki wyglądają w porządku. Niestety w tej chwili nie za bardzo masz co zrobić jak zapewnić mu maksymalną ilość światła i powoli zniżać temperaturę do okresu spoczynku. Poza tym, nie napisałeś nic odnośnie tego jakie ma warunki, więc mogę sobie tylko zgadywać co było przyczyną. Nie wiem od kiedy go masz, ani od kiedy tak żółknie... Trochę poskąpiłeś ważnych danych. ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 (edytowane) Może to tylko aklimatyzacja - mój Cefalotus również stracił błyskawicznie połowę dzbanków po tym, jak go dostałem. Wyglądało to identycznie jak u Ciebie. Kiedy już się zaaklimatyzował, uzupełnił brakujące miejsca z nawiązką. ;-) Edytowane 9 Października 2012 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi