Skocz do zawartości

Cefalotus

Lemiesz

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni zakupiłem mojego pierwszego Cefalotusa i i po paru dniach zrobił się czerwono żółciutki od razu włączył mi się syndrom rodzicielskiej opieki i piszę więc do wasco z nim jest

post-5965-1349790129_thumb.jpg

Edytowane przez Lemiesz
Odnośnik do odpowiedzi

To co zżółkło to starsze dzbanki. W sumie nie powinno się to dziać tak nagle, ale stożek wzrostu i młodsze dzbanki wyglądają w porządku. Niestety w tej chwili nie za bardzo masz co zrobić jak zapewnić mu maksymalną ilość światła i powoli zniżać temperaturę do okresu spoczynku.

Poza tym, nie napisałeś nic odnośnie tego jakie ma warunki, więc mogę sobie tylko zgadywać co było przyczyną. Nie wiem od kiedy go masz, ani od kiedy tak żółknie... Trochę poskąpiłeś ważnych danych. ;-)

Odnośnik do odpowiedzi

Może to tylko aklimatyzacja - mój Cefalotus również stracił błyskawicznie połowę dzbanków po tym, jak go dostałem. Wyglądało to identycznie jak u Ciebie. Kiedy już się zaaklimatyzował, uzupełnił brakujące miejsca z nawiązką. ;-)

Edytowane przez beginner
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.