Skocz do zawartości

Prośba o przedstawienie zasad uprawy

Napoleon North

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem niedawno siewkę muchołówki . Przedtem poczytałem trochę w internecie na jej temat .Mimo to jestem w kropce

Czy ktoś w prosty sposób mógłby mi objaśnić jak zająć się siewką muchołówki . W zasadzie to dostałem ją dopiero dzisiaj .

I martwi mnie to ,że jedna gałązką zrobiła się żółta .

Ps: Przepraszam ,że się o to pytam ale to moja pierwsza owadożerna roślinka i nie chciałbym aby coś się jej złego stało .

post-6256-1361391684_thumb.jpg

Edytowane przez Napoleon North
Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz ci pokaż jak wygląda siewka (zdjęcie znalezione na STRONIE) DionaeaSeedlings1.jpg

Południowy parapet na chwile obecną, podlewać wodą destylowaną, demineralizowaną i czekać do wiosny:)

Edit: Cephalotus, 21:59, 20.02.2013, Bartnik, a większego zdjęcia to już znaleźć nie mogłeś? Toż to się ładowało się "na jutro". Litości. Zmieniłem na inne, wybacz.

Odnośnik do odpowiedzi

Południowy parapet na chwile obecną, podlewać wodą destylowaną, demineralizowaną i czekać do wiosny:)

Dzięki .

Niestety nie mam południowego parapetu . Gdzie można zdobyć wodę destylowaną ?

Edytowane przez Napoleon North
Odnośnik do odpowiedzi

Polecam również

tę,

tę,

oraz tę stronę.

Po przeczytaniu powyższych powinieneś wiedzieć już wszystko o hodowli. :)

A swoją drogą chyba kupię nasiona muchołówki, chociaż dorosłych roślin mam już sporą gromadę - malutkie siewki są taaaakie urocze. :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.