Skocz do zawartości

Marny wygląd muchołówek po zimowaniu

pietruszka002

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam młodą muchołówkę dokładnie nie wiem jaki to rodzaj i zdaje mi się ,że ma za małą wilgotność ponieważ liście nie tworzą pułapek co wyjdzie jeden listek to zaraz listek zasycha co zrobić . Później dodam zdjęcia.

Odnośnik do odpowiedzi

Rośliny były zimowane od tygodnia stoją na parapecie zachodnim i od godziny 12 jest tam pełno światła .

Rośliny są zimowane od tygodnia czy od tygodnia stoją na parapecie?

Odnośnik do odpowiedzi

Rośliny były zimowane od tygodnia stoją na parapecie zachodnim i od godziny 12 jest tam pełno światła .

Rośliny raczej jednak nie wskazują na to, żeby miały aż tak pełno światła jak mówisz. Zdecydowanie wyglądają na niedoświetlone. Zastanawiam się czy może być to wina podłoża. Niby nie widać żadnych minerałów, ale trudno też powiedzieć co to jest w czym je uprawiasz.

Ja swoich pierwszych muchołówek nie przezimowałem w chłodzie, tylko na parapecie, bo wówczas nie było dostępnej wiedzy na ten temat, a ja nawet nie posiadałem internetu. Jednak nie wyglądały tak jak Twoje. One zwyczajnie umierają. Jakie podłoże Ty tam masz?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.