pietruszka002 Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Witam posiadam młodą muchołówkę dokładnie nie wiem jaki to rodzaj i zdaje mi się ,że ma za małą wilgotność ponieważ liście nie tworzą pułapek co wyjdzie jeden listek to zaraz listek zasycha co zrobić . Później dodam zdjęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Rodzaj tej muchołówki to po prostu muchołówka. Chodzi Ci raczej o odmianę. Weź pod uwagę to że jest jeszcze zima więc roślina zimuję. Wstaw najlepiej zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Pewnie w ogóle nie zimuje i z braku odpowiedniej ilości słońca wytwarza liście bez pułapek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 3 Marca 2013 Autor Share Napisano 3 Marca 2013 Rośliny były zimowane od tygodnia stoją na parapecie zachodnim i od godziny 12 jest tam pełno światła . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 3 Marca 2013 Autor Share Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) ; Edytowane 3 Marca 2013 przez pietruszka002 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Rośliny były zimowane od tygodnia stoją na parapecie zachodnim i od godziny 12 jest tam pełno światła . Rośliny są zimowane od tygodnia czy od tygodnia stoją na parapecie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 3 Marca 2013 Autor Share Napisano 3 Marca 2013 Stoją na parapecie . Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Rośliny były zimowane od tygodnia stoją na parapecie zachodnim i od godziny 12 jest tam pełno światła . Rośliny raczej jednak nie wskazują na to, żeby miały aż tak pełno światła jak mówisz. Zdecydowanie wyglądają na niedoświetlone. Zastanawiam się czy może być to wina podłoża. Niby nie widać żadnych minerałów, ale trudno też powiedzieć co to jest w czym je uprawiasz. Ja swoich pierwszych muchołówek nie przezimowałem w chłodzie, tylko na parapecie, bo wówczas nie było dostępnej wiedzy na ten temat, a ja nawet nie posiadałem internetu. Jednak nie wyglądały tak jak Twoje. One zwyczajnie umierają. Jakie podłoże Ty tam masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Gdzie je zimowałeś, moje zimowane w lodówce wypuszczają normalne liście, małe ale nie aż tak zdeformowane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 4 Marca 2013 Autor Share Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) Rośliny były zimowane w ganku temperatura 2/3 st. C. Zdjęcia były robione koło 17 więc słońce już zachodzi. Edytowane 4 Marca 2013 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi