Skocz do zawartości

Praca na Olimpiadę Biologiczną

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

ostatnio napisała do mnie bardzo miła osoba na innym forum pytając się kilka informacji na temat muchołówek. Chciała napisać pracę na temat muchołówek i różnych czynników wpływających na ich wzrost. W moim mniemaniu taka praca w przypadku muchołówki jest trudna do wykonania w krótkim przedziale czasowym. Dlatego pomyślałem, żeby jej zaproponować trochę odrębny temat. Swój jeden, a nawet dwa wymyśliłem, ale pomyślałem, żeby się Was poprosić o pomoc. Może macie jakieś pomysły na nie specjalnie trudny w wykonaniu, a ciekawy projekt badawczy związany z roślinami owadożernymi? Będę wam wdzięczny.

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to musi być praca badawcza to najłatwiej i najmniejszym kosztem byłoby chyba zbadać wpływ różnych czynników na kiełkowanie rosiczki. Wtedy jest opcja stosowania np. GA3, wpływ środków grzybobójczych na kiełki, zależność od nasłonecznienia i wilgotności, coś w ten deseń :]

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Dziwne, że nie dostałem informacji o tym poście. Dzięki za pomysł. Właśnie tego typu wymyśliłem również. A skoro więcej pomysłów się chyba nie pojawi, a ja raczej też niczego więcej nie wymyślę, to zostanę przy tym. Jeszcze raz dzięki.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.