crewptw Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Witam, dzisiaj zauważyłem, że przy moich muchołówkach, mam w podstawce z wodą dziwne małe glizdy (dł. około 2 cm), prawdopodobnie wyszły z torfu. Jaki mam zastosować preparat, aby je usunąć? Pozdrawiam Dodaje zdjęcia nowych mieszkańców Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Proponuję zawczasu póki robal nie zabrał się za korzenie wymienić (kupić lepszej jakości) torf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Wyglada jak zwykla Lumbricus terrestri zwana popularnie Dżdżownica ziemna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crewptw Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Czyli nie ma się czym martwić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Czyli nie ma się czym martwić? Czyli zadaj sobie pytanie co masz za podłoże, że w nim dżdżownice? Bo w torfie to one się nie uchowają. Chyba, że miała jak dołem wejść: np. doniczka stała na ziemi. Co wydaje się nieco dziwne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Ja dostałem od pewnego sklepu internetowego bloody mary z plaga tej "pani" od razu wymieniłem podłoże naliczyłem ich 20... to były ostatnie moje zakupy u nich, nie mniej nie zaobserwowałem by to dzbankowi szkodziło był w dobrym stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Dżdżownice odkwaszają podłoża. Mają gruczoły wapieniotwórcze o ile dobrze pamiętam. naliczyłem ich 20 Trzeba było na ryby iść. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crewptw Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Dzieki za odpowiedź, w takim razie przesadzę je do innego torfu. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Ja zawsze kupuję torf suchy to mam pewność że niczego tam nie ma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi