Skocz do zawartości

Jak umocować przednią szybę?

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

rozmyślam sobie powoli nad zrobieniem ładnego i sporego terrarium dla Heliamphor, pływaczy epifitycznych i nie tylko. Generalnie większość kwestii sobie już dobrze przemyślałem jak chcę je rozwiązać. Jednak ciągle największy problem sprawia mi mocowanie przedniej szyby. Chciałbym, aby była jednoczęściowa i w pełni zdejmowalna w dość łatwy sposób. Nie chcę się z nią mordować pół godziny ze ściąganiem, a potem zakładaniem. Aczkolwiek nie przewiduję robienia tego za często. Przednia szyba będzie miała jakieś 100x50cm. Jakieś pomysły? Jedyne czego jestem pewien, to, że na pewno dam na dół szynę z otworkami od wewnątrz, żeby skraplająca się wilgoć mogła sobie tamtędy ściekać z powrotem. Ale jak ją umocować, szczególnie do bocznych ścian, to jakoś tak nie specjalnie wiem czy mam jakiś sprawny pomysł.

Będę wam ogromnie wdzięczny za jakieś pomysły.

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem o takim wsuwaniu. Ale to jednak będzie kawałek szyby i do tego terrarium na pewnej wysokości. Może to być trochę problematyczne, aczkolwiek jak nie znajdę żadnego lepszego rozwiązania, to chyba tylko to mi pozostanie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.