piotr1990 Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Od ilu do ilu tygodni kiełkują rosiczki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Zależne od masy czynników takich jak gatunek, wiek nasion, temperatura, oświetlenie, wilgotność. Rekord u mnie to kiełkowanie po tygodniu. Najdłużej czekałem chyba sześć tygodni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Gatunki: peltata, capensis floating i rotundifola. Wilgotność bardzo wysoka temperatura nieznana gdyż nasiona są w pojemnikach, w pożywkach mikrobiologicznych (in vitro). Zimnolubne były stratyfikowane 24h w GA3 Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez Cephalotus Pisownia! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Zimnolubne były stratyfikowane 24h w GA3. Przepraszam, ale chyba nie zrozumiałem... Jak to były stratyfikowane w GA3? Masz na myśli moczone w GA3, bo stratyfikacja to działanie na nasiona zimnem. (Proszę, abyś pilnował zasad poprawnej pisowni.) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 tak moczenie w GA3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi