Tomason Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Hej, potrzebuję zidentyfikować: 1. Liście z obu stron zielone, pokryte drobnymi włoskami, miłymi w dotyku. Dość szybki wzrost. Topola ? 2. Klon, tylko jaki gatunek? 3. Takie dziwne coś... Przepraszam za jakość. Mam nadzieję, że dacie radę Jutro dodam jeszcze zdjęcie brzozy, bo nie jestem pewny, jaki to dokładnie gatunek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) 2. klon pospolity Acer platanoides 1. może faktycznie topola, może czarna choć te ząbkowania coś duże... 3. trochę winorośl przypomina a jeśli to drzewo to może klon jawor? Edytowane 4 Maja 2013 przez Radek:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 1 i 2 to rzeczywiście topola i klon. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 4 Maja 2013 Autor Share Napisano 4 Maja 2013 Dzięki Jutro wrzucę jeszcze kilka zdjęć innych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Trzeciej roślinie zrób zdjęcie z boku, wtedy będzie wiadomo czy to winorośl. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Ja mam tę samą prośbę więc podepnę się pod ten temat Cóż to za ''drzewo''? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Gekon, ewentualnie tam spróbuj http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=35 http://forum.swiatkwiatow.pl/identyfikacja...dowych-f54.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Już wiem co to- Irga Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 10 Maja 2013 Autor Share Napisano 10 Maja 2013 1. 2. 1. 2. 1. 3. 3. 1. to jest 3. z poprzedniego postu. W tym poście - 1. i 2. wyglądało na to samo jednak 1. wypuszcza takie inne liście - z czerwonawymi końcówkami. 1. i 2. to może klon jawor, tak jak pisaliście? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 3 to jakiś jesion. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Z pierwszych zdjęć wygląda mi to na brzozę, klona zwyczajnego i klona jawora (choć porzeczka też mogłaby być). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Dziś na wycieczce z dzieciakami, zauważyliśmy, takiego o to Heracleum sosnowskyi Manden: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Zdajesz sobie sprawę, że dotykanie, a nawet samo przebywanie w pobliżu tej rośliny może się bardzo źle skończyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Zdajesz sobie sprawę, że dotykanie, a nawet samo przebywanie w pobliżu tej rośliny może się bardzo źle skończyć? Teraz mi to mówisz ?? A ja się tymi liśćmi podcierałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Nie gadaj Na zawsze pozostaniesz w mojej pamięci... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi