Skocz do zawartości

Roślina maja - głosowanie

Roślina maja - głosowanie wielokrotnego wyboru.  

Wyniki zostały ukryte do momentu zakończenia głosowania! Proszę o cierpliwość!

Rekomendowane odpowiedzi

Otwieramy ankietę na "Roślinę maja 2013"

Zdjęcia przedstawiające rośliny, na które możemy oddać swoje głosy znajdują się TUTAJ. Głosowanie trwa do końca maja t.j. 31.05.2013 do godziny 23:59. Bieżące wyniki do czasu zakończenia głosowania będą ukryte.

Zgodnie z regulaminem w edycji majowej oceniamy rośliny i ich kondycję.

Przypominam, że nie można głosować na własne zdjęcie.

Zdjęcia niedopuszczone do głosowania:
- dzony1991 - to konkurs na zdrowe i dobrze wypielęgnowane rośliny, a nie na ledwo żywe.
- Sttigg - za duże zdjęcie, wypada czytać regulamin, albo przynajmniej na niego spojrzeć.
- chroman91 - roślina jest świeżo co kupiona i nie została wyhodowana przez autora zdjęcia, to prawie jak zrobić zdjęcie u kogoś... Pohoduj ją trochę i dopiero wtedy się nią chwal.
- Niekumaty Burak - za mały jeden wymiar 1024x477
- karaluch - za mały jeden wymiar 576x1024

GŁOSOWANIE WIELOKROTNEGO WYBORU! MOŻNA ODDAWAĆ WIĘCEJ JAK JEDEN GŁOS!

Zapraszam do głosowania ! smile.gif

-----------------------------

Nagrodą w konkursie jest kupon a kwotę 50zł do realizacji w sklepie roraima.pl.

Nagrody ufundowane przez Mekk (roraima.pl)

Dziękujemy :)

roraima2.jpg
Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie widząc co się działo w shoucie to zabiorę jakoś głos w swojej sprawie :P

Muchołówka ta jest młoda bo tej wiosny została oddzielona od bulwy matki i na zdjęciu jest dopiero jak budzi się po zimowaniu więc jakoś zipie.

A co do dyskwalifikacji to decyzja admina i tyle, może ma racje może nie, trzeba zaakceptować i już. Przynajmniej wywiązała się dyskusja o regulaminie konkursów bo może będzie można go doprecyzować na przyszłość :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ahh, dlaczego ja mam takiego pecha :c Ta Alicja, którą mam na zdjęciu w konkursie dziś zakwitła! D: Chytra, nie chce żebym wygrał -,-

Edytowane przez Reez
Do konkursu nie zgłosiłeś adelae tylko aliciae.
Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero wróciłem z ważnego dla siebie spotkania i przepraszam, że nie mogłem odezwać się wcześniej w zaistniałej sprawie. Dyskusję wydaje mi się, że najlepiej będzie przeprowadzić gdzie indziej ale jak najbardziej może odbyć się tutaj, jeżeli taka będzie ogólna zgoda. Chciałby na razie napisać słówko czy dwa.

W zaistniałej sytuacji zostało popełnionych kilka błędów, które zebrały się na tą sytuację:

1. nie widziałem zdjęcia, którego nie uwzględnienie w głosowaniu wzbudziło te wszystkie emocje do chwili, w której zrobiłem ankietę. Wydaje mi się, że Marrom również (tak coś pamiętam)

2. godzina, o której została zrobiona ankieta za prośbami dwóch osób (czyli niejako pod minimalną presją)

3. dziurę regulaminową, w którą wstrzeliło się zdjęcie

Natomiast problem nie polega na tym co się stało, ponieważ błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi. Problem polega na to w jaki sposób została na to zwrócona uwaga, gdyż moje intencje były niekonfliktowe. Chciałem spełnić prośby, chciałem to zrobić bez dalszej zwłoki i jak widać 15-20 min rozmyślania "co z tym fantem zrobić" o rzeczonej godzinie, zdecydowanie nie wystarczyło.

Przepraszam najmocniej autora zdjęcia i właściciela rośliny osobno za podany powód usunięcia zdjęcia oraz za następujące zdanie:

Chcę zaznaczyć, że gdyby to zdjęcie pojawiło się w głosowaniu, a ja bym zobaczył, że ono otrzymuje głosy albo wręcz wygrało, to automatycznie poddałbym w wątpliwość sens dalszego istnienia tego typu konkursu na forum albo mojego własnego.

Ja na tym forum nie jestem specjalnie dla czyjejkolwiek uciążliwości. Regulamin nigdy nie osiągnie perfekcyjnej formy, uwzględniającej wszystkie możliwe ewentualności, czego absolutnie też nie uwzględnia coś takiego jak Prawo Rzeczpospolitej Polskiej, a jakie jest obszerne. (Przykład jeden z wielu: moje niedawne problemy z importem gatunków CITESowych). Sprawa jest dla mnie tak trudna, że od dnia zdarzenia jeszcze nie wiem jaką decyzję podejmę i będę koniecznie chciał spotkać się i porozmawiać z Marromem w tej i innej kwestii.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Zwycięzcą został tom9054, gratuluję!

Roślinka, choć gatunkowo częsta, to o niecodziennym wyglądzie. Proszę zgłosić się po finalizację nagrody do Mekk'a.

2. i 3. miejsce egzekwo zdobyli beginner i Redgreen. Im również gratuluję! W tej edycji te miejsca nie są nagradzane.

Natomiast razem z gratulacjami zwycięzca = tom9054 jak i Reez dostają upomnienie, że nie można głosować na samych siebie. Następnym razem będzie to skutkować kasacją uczestnictwa w konkursie i banem na konkursy na 6 miesięcy. Proszę się drugi raz tak nie pomylić.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.