krople_rosy Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Witam ! Już mija rok czasu, od kiedy wchodzę na nasze forum. Czerpałem ogrom wiedzy, inspiracji, praktycznych rozwiązań i opisów - tak jak i większość z Was. Szukałem natchnienia przeglądając kompozycje i aranżację, oraz cichutko wzdychałem z podziwu i małej zazdrości. Co jednak boli, to fakt iż większość osób pod swoimi foto-relacjami piszę, że będzie je aktualizowało regularnie itp. a następnie temat umiera śmiercią naturalną. Porównałem sobie autorów tych fotorelacji i ich czas "ostatniego logowania" i jestem pewny że te osoby często tu zaglądają, lecz albo nie mają czasu aktualizować zdjęć, albo z innych przyczyn tego nie robią. Proponuję ustalić datę - nieco prima aprilisową - tj 01.04.2014 na OGÓLNO-FORUMOWĄ AKTUALIZACJĘ HODOWLI. Jest na tyle czasu aby naprstrykać dużo zdjęć i przygotować parę opisów swojej hodowli. Podejrzewam że taka akcja obudzi forum, oraz wszystkich użytkowników - tych aktywnych, dawnych "przeglądających" i mam nadzieję, że będzie w przyszłości skutkować jeszcze większym gronem nowych forumowiczów. Widziałem tu wiele przepięknych terrariów, kompozycji doniczkowych i aranżacji ogrodowych w fazie powstawania... Ale pokażmy wszyscy jak nasze pomysły się rozrosły i "co z tego wyszło" w efekcie końcowym! Co sądzicie o tym pomyśle ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Pomysł super. Mnie samemu nieraz zwyczajnie nie chce się focić i wrzucać i podejrzewam, że tak samo i reszcie . Szczególnie, jak rośliny "stoją w miejscu", jak to w zimie. Słońce poświeci, to pewnie zrobi się wzmożony ruch w foto-tematach. Ale gdyby tak Administracja ogłosiła ogólnoforumową mobilizację, to pewnie ruch byłby znacznie większy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 ... Ale gdyby tak Administracja ogłosiła ogólnoforumową mobilizację ... Mnie nie dotyczy, już nie jestem w wieku poborowym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czomberek13 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Moja kolekcja odwołała się do D. Hamiltonii, N. Ventraty i N. Maxima x fusco, trzeba z powrotem poszerzyć horyzonty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Pomysł przedni Fakt faktem terrarium zrobiłem dość niedawno i nie ma co aktualizować,ale taka akcja może w końcu mnie zmobilizuje do "moja lista roślin" Oboecuję na pierwszego zaktualizować foty mojego terra i zrobić listę roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Pomysł bardzo ciekawy, tylko np. osobiście nie bardzo co będę miał jeszcze atrakcyjnego do pokazania w tym terminie. Nie wiem czy koniec maja nie byłby już lepszy, bo przynajmniej spodziewam się, że już się kapturnice wybudza do tego czasu. Ci co mają rośliny tropikalne i subtropikalne mogą takie foty strzelić w każdej chwili. Gorzej z tymi co mają gatunki zimujące. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Hej ! W temacie napisałem "co o tym sądzicie?", więc jest to jak najbardziej tylko pomysł. Co do daty, to masz Cephalotus rację. Może ustalmy jakąś jedną, konkretną datę, która będzie wszystkim gatunkom odpowiadała. Odpowiednio wcześnie wrzucimy temat przypominający, nakręcimy i zmobilizujemy wszystkich na Shoutboxie. O wiele wspanialej będzie oglądać forum nie tylko w stadium "początków" budowy ale i efektem końcowym Osobiście proponuje 1 czerwca. Dla tego że po bujnej wiośnie wszystko powinno najpiękniej wyglądać. Dla wszystkich może to ostatni dzwonek do założenia swoich projektów ? do 1 czerwca jeszcze ponad 2 miesiące - całkiem sporo by kompozycje ładnie się przyjmowały. Proszę Administratora o pamięć o tym pomyśle i wszyscy razem nakręćmy to !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi