karaluch Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Trochę niepokoi mnie wygląd mojego tłustosza. Chodzi o wykręcanie się liści oraz widoczne plamy. Proszę o opinię. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Roślina wygląda na całkowicie normalną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 Pytam, bo to mój z pierwszych tłustoszy i tylko on tak wygląda.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Odwijanie końcówek liści jest całkowicie normalne a nawet moim zdaniem ładniej tak wyglądają A plamy to po prostu tak się wybarwił Bardzo ładny tłustosz, niech jeszcze wszystkie liście wymieni i będzie cudny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Nie mam doświadczeń z tłustoszami, owszem posiadam dwa ale bardziej dziełem przypadku Ale czy czasem to nie w ten sposób tłustosze tworzą rozetę zimową, poskręcane i mniejsze liście? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Nie Jacku, podwinięte krawędzie tworzy bardzo wiele tłustoszy w standardzie Zimowe rozety owszem mają mniejsze liście ale raczej się właśnie robią płaskie lub wręcz wypukłe - tworzą zwartą kulistą rozetę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Ten tłustosz to Alba x Emarginata, tak? Bo w takim razie gratuluję wybarwienia. Podobnie robi cyclosecta, tyle, że na niebiesko i w obu przypadkach jest całkowicie normalne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi