Skocz do zawartości

Kilka ujęć rzadkich roślin

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładnie. Szkoda tylko, że zdjęcia po kliknięciu są poobracane. Mógłbyś też podpisać zdjęcia, bo nie jestem pewien wszystkiego. Np. H. huberi z postu #4 wygląda identycznie jak moja H. huberi (Akopan Tepui).

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Fotki SA rosiczek dodam w ciągu paru dni- rosną w zakamarkach i ciężko je uchwycić bez wyjmowania.

post-6628-1420652276_thumb.jpg

Folliculata Aparaman. Myślałem, że osiągnęła maksymalne, możliwe do osiągnięcia wymiary.... Nowy dzban grubo ponad 30 sm długości.

Odnośnik do odpowiedzi

Przywołuję do porządku :wink: i proszę o podpisywanie zdjęć. No super jest zobaczyć Twoje przepiękne rośliny, ale nie każdy wie co to za gatunek/lokant, a czasem ma to znaczenie. Przynajmniej kilka zdjęć cierpi na brak podpisu. :)

Odnośnik do odpowiedzi

DSC06541.jpg

Heliamfory w uprawach, w przeciwieństwie do tych "dzikich", rzadko mi się podobają; zwykle wyglądają podobnie jak Darlingtonie czyli średnio. I trudno się dziwić bo niełatwo odtworzyć warunki panujące na naturalnych stanowiskach tych roślin, więc i tak doceniam trud hodowców, zainwestowany czas i energię potrzebne do utrzymania tych roślin w formie. No, ale Twoich to nie dotyczy. Są świetne. (:

Przyłączam się do sugestii o podpisywanie zdjęć. Właściwe identyfikowanie roślin to jeden z priorytetów jeśli chodzi o realizację tego hobby, nie mylę się chyba? ;) A do takiego identyfikowania dobrą drogą jest zapoznawanie się z fotografiami konkretnych roślin.

Odnośnik do odpowiedzi