Iglacy Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Przedstawiam fotorelację z The Itabashi Botanical Garden, położonego przy 8-29-2 Takashimadaira, Itabashi, Tokio, Japonia. Możliwość zwiedzania tego ogrodu była jedną z atrakcji tegorocznej konferencji Japońskiego Stowarzyszenia Roślin Owadożernych. Sam ogród jest jednym z mniejszych i skromniejszych pod względem powierzchni, jednak niezwykle ciekawie zaprojektowany przestrzennie. Ścieżka zwiedzania przebiega na kilku poziomach, a towarzyszą jej naprawdę dorodne okazy roślin — w tym rośliny owadożerne. Najczęściej prezentowane były dzbaneczniki, a w mniejszym stopniu tłustosze, kapturnice oraz muchołówki. Pomimo niewielkich rozmiarów ogród ma wiele do zaoferowania i bardzo miło spędziłem tam czas. Dla osób zbierających pieczątki podczas podróży po Japonii warto wspomnieć, że w tym miejscu można zdobyć bardzo oryginalną pieczątkę przedstawiającą bukietnicę! ^^ W trakcie zwiedzania towarzyszył mi przyjaciel, a zarazem jeden z tłumaczy — Takaaki Kagawa (widoczny na pierwszym zdjęciu). Dzięki niemu mogłem aktywnie uczestniczyć w wspomnianej na początku konferencji. Polecam to miejsce dla wszystkim odwiedzającym ten przepiękny kraj Takaaki Kagawa: Ogród: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 18 Października Share Napisano 18 Października Dziękuję, za fotorelację. Ciekawe miejsce :). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano Czwartek o 02:11 PM Autor Share Napisano Czwartek o 02:11 PM W planach jeszcze trzy kolejne ^^ Mam nadzieje, że będą się Wam podobać! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Japonia to niezwykłe miejsce przyrodniczo i kulturowo. Zdecydowanie warte odwiedzenia. Ciężko jest jednak znaleźć dobry kontakt w Japonii w gronie roślin. Kilka razy próbowałem, ale te kontakty, jak większość w czasie się wykruszyły. Myślałem, żeby kiedyś odwiedzić ten kraj, ale dopiero, jak będę w stanie podróżować. Tą centralnie białą dracenę mam i bardzo lubię. Piękna roślinka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi